Lluïsa Moret lidera una campanya de rebuig a la regulació de la prostitució

Conjuntament amb les alcaldesses de L’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet i Sant Cugat del Vallès, Lluïsa Moret es posa al capdavant d’una campanya de recollida de signatures en contra de la regulació de la prostitució voluntària com a professió, tal i com està estudiant l’Ajuntament de Barcelona. 

Imatge de la presentació del manifest contra la regulació de la prostitució, amb l'alcaldessa Lluïsa Moret (dreta) // PSC Baix Llobregat

Imatge de la presentació del manifest contra la regulació de la prostitució, amb l’alcaldessa Lluïsa Moret (dreta) // PSC Baix Llobregat

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, s’ha posat al capdavant d’una iniciativa política que pretén evitar que es reguli la prostitució voluntària com a professió. L’Ajuntament de Barcelona havia fet públiques les seves intencions d’estudiar formules de regular la prostitució com a manera de controlar aquesta pràctica i garantir drets a les dones i homes que l’exerceixen.

«No podem parlar de drets laborals ni mercantils quan s’estan violant drets fonamentals, i la prostitució és una expressió de violència de gènere» explica l’alcaldessa, que signa un manifest contrari a la regulació i demana que les ciutats s’adhereixin a la Xarxa de municipis lliures de tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució.

Conjuntament amb les alcaldesses de L’Hospitalet (Núria Marín), Sant Cugat del Vallès (Mercè Conesa) i de Santa Coloma de Gramenet (Núria Parlón), l’alcaldessa de Sant Boi lidera una campanya de recollida de signatures i farà actes públics per demanar al govern d’Ada Colau que retiri les seves intencions.

Un dels agents impulsors d’aquesta campanya és el Movimiento Democrático de Mujeres (MDM), que s’ha mostrat sempre molt bel·ligerant en el debat sobre la regulació de la prostitució. Una de les portaveus de MDM, Cristina Simó, va publicar un article censurant l’actitud de la regidora de Feminismes de l’ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, acusant-la de tenir una «postura neoliberal pro-prostitució del patriarcat del consentiment”, i que vol «fer carrera política» amb aquest tema. Pérez es va defensar titllant la campanya de les alcaldesses metropolitanes com un «atac polític sense fonaments» ja que considera que l’Ajuntament de la capital no té prou competències per regular la prostitució i que només ha obert el debat.

Recomanacions personalitzades