L’Ajuntament rebutja l’acord entre la UE i Turquia i es reivindica com a «ciutat refugi»

Després que la UE signés l’acord amb l’estat turc per tal d’enviar-hi totes les persones refugiades que es troben en camps d’acollida, l’Ajuntament de Sant Boi ha emès un comunicat rebutjant el text i manifestant la seva voluntat que la ciutat aculli a persones refugiades.

Pancarta a favor de l'arribada de refugiats al balcó de l'Ajuntament // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Pancarta a favor de l’arribada de refugiats al balcó de l’Ajuntament // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

L’Ajuntament de Sant Boi renova el seu compromís per acollir a les persones que fugen de la guerra. Després que s’aprovés el Pla d’Acollida de Persones Refugiades, ara el consistori s’ha volgut posicionar en contra de l’acord signat entre la Unió Europea i Turquia, en el qual es recull que el país turc es farà càrrec dels refugiats i impedirà que accedeixin al continent europeu. El consistori creu que amb aquest acord es pot «vulnerar greument la legislació que protegeix les persones refugiades, empitjorant la crisi humanitària que estan vivint» i reclama al Govern central que «bloquegi el preacord i posi per davant la protecció de les persones perseguides«.

En el comunicat, l’Ajuntament expressa el seu rebuig davant la «passivitat i inoperància de les institucions de la Unió Europea en la implementació d’una política comuna d’acollida als refugiats» i censura l’actitud de diversos Estats membres que «a través d’accions unilaterals -i mitjançant el discurs del racisme i la xenofòbia- bloquegen qualsevol possibilitat d’acord«. En el proper Ple municipal que tindrà lloc la setmana que ve es preveu que s’aprovi una declaració municipal en aquest sentit.

L’Esquerra Independentista reclama «més esforços» a l’Ajuntament

Els col·lectius que conformen l’Esquerra Independentista de Sant Boi (CUP, Arran, Endavant i el Casal Baluard), reclamen en un comunicat que l’equip de govern format per PSC i ICV «incrementi els seus esforços per ser veritablement una ciutat acollidora«, per tal que puguin arribar els primers refugiats al municipi i que també es puguin acollir-ne més dels previstos. El Pla d’Acollida preveu incialment l’arribada de 30 persones a Sant Boi.

Recomanacions personalitzades