L’escola Fernández Lara es convertirà en l’Escola Casablanca

Alumnes, famílies i professionals de l’escola Fernández Lara trien canviar el nom del centre per Escola Casablanca després d’un procés de participació que va culminar en una votació. Es preveu que la nova denominació sigui efectiva a partir del curs vinent.

L'escola Fernández Lara vol canviar de nom per anomenar-se Casablanca // Escola María Fernández Lara

L’escola Fernández Lara vol canviar de nom per anomenar-se Casablanca // Escola María Fernández Lara

La comunitat educativa del barri més meridional de la ciutat ha escombrat cap a casa i ha proposat majoritàriament que l’Escola María Fernández Lara passi a anomenar-se Escola Casablanca. Aquest nom ha estat l’escollit després d’una votació que culminava el procés de participació endegat per rebatejar el centre escolar. De totes les propostes de noms presentades, el resultat de la votació ha estat:

  • Escola Casablanca: 54% dels vots
  • Escola Manel Esteller: 32% dels vots
  • Escola Casablanca-La Gralla: 11,5% dels vots

El procés participatiu es va iniciar a finals de l’any passat, quan es va constituir una comissió formada per membres dels diferents estaments de la comunitat escolar i representants de l’Ajuntament de Sant Boi. Durant el procés de participació, la comissió va recollir un total de 20 propostes de denominació i en va considerar com a vàlides 11. En una primera votació col·lectiva es van escollir les 3 propostes finalistes. En la votació definitiva, hi van participar 730 persones entre alumnat, famílies, professorat i personal tècnic i administratiu.

El centre elevarà aquesta proposta al ple municipal, i un cop s’aprovi, haurà de comptar amb la ratificació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La direcció del centre espera que, un cop complerts els tràmits necessaris, el canvi de nom pugui ser efectiu a principis del curs vinent.

Recomanacions personalitzades