Mil quilos de carxofes per reivindicar el producte típic del municipi

La dissetena edició de la Carxofada va tancar amb la participació d’unes 2.000 persones i 1.050 kg de carxofes consumides en una jornada assolellada on la ciutadania va poder gaudir de diverses activitats i degustar el producte agrari típic de Sant Boi de Llobregat.

Imatge de la 17a Carxofada // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de la 17a Carxofada // Ajuntament de Sant Boi

Un any més la Carxofada popular és un dels esdeveniments marcats en vermell al calendari pels amants d’aquest producte tan reconegut del Delta del Llobregat. Unes 2.000 persones han participat en aquesta dissetena edició, que ha canviat una mica de format per donar més protagonisme als restauradors, que han cuinat el menú de la jornada en directe. La jornada gastronòmica està organitzada per l’Ajuntament i l’associació Sant Boi Degusta, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari.

Durant el diumenge es van cuinar uns 1.500 menús600 tapes. Per fer-los es van utilitzar uns 1.050 kg de carxofes. A més, es van vendre 920 Kg de carxofes. Paral·lelament, durant la jornada es van realitzar sortides en bicicleta a un camp de carxofes, activitats infantils, un «showcooking» amb la dietista Cristina Viader, ball country i zumba, una trobada de col·leccionistes de plaques de cava i el concert final de festa a càrrec del grup local Cucarachas Enojadas.

Sant Boi és el municipi del Parc Agrari del Baix Llobregat amb més producció de carxofes i l’Ajuntament vol que aquesta hortalissa s’identifiqui com a element de la identitat de la ciutat i com a ingredient estrella de la gastronomia local.

Recomanacions personalitzades