Red Eléctrica construeix set noves torres d’alta tensió i no preveu tancar la subestació de la Ronda Sant Ramon

Un nou ramal de la línia Begues-Sant Boi de 220 Kv de Red Eléctrica ha implicat la construcció de set torres d’alta tensió a la muntanya de Sant Ramon. La companyia descarta tancar la subestació que hi ha dins del nucli urbà, com a mínim, en els propers quatre anys.

La línia d'Alta Tensió que travessa la Ronda de Sant Ramon // Marc Pidelaserra

La línia d’Alta Tensió que travessa la Ronda de Sant Ramon // Marc Pidelaserra

Des de fa unes setmanes la companyia Red Eléctrica Española, encarregada de les infraestructures elèctriques d’Espanya, ha enllestit la construcció de set noves torres d’alta tensió dins del municipi de Sant Boi, que uneixen l’actual línia que ve de Begues i que es bifurca en l’arribar al nucli urbà, desembocant a la subestació del Gavarrot (al límit territorial amb Viladecans) i a la subestació de la Ronda Sant Ramon. Aquestes noves torres reforçaran la seguretat de l’actual línia i formen part del pla d’inversions 2016-2020 de Red Eléctrica a Catalunya.

Fonts de Red Eléctrica confirmen a Sant Boi Diari que no hi ha previstes més actuacions a mig i llarg termini a la ciutat de Sant Boi. ERC Sant Boi creu que aquesta obra respon a l’increment de demanda d’energia que ha suposat l’arribada de l’AVE, l’ampliació de l’aeroport i el futur outlet de Viladecans. Red Eléctrica nega aquest supòsit, justificant que només són treballs rutinaris de millora de les línies d’alta tensió i assegurant que en cap cas la construcció de les set noves torres s’ha fet per reforçar cap subestació.

ERC, però, està decidida a què l’ajuntament exigeixi compensacions per les agressions al territori que rep per part de Red Eléctrica, tal com va expressar en un article d’opinió publicat en aquest mateix diari. Els republicans han anunciat que exigiran a l’equip de govern que pressioni a la companyia d’infraestructures elèctriques per tancar la subestació de la Ronda Sant Ramon, i que s’ampliïn les dues subestacions situades fora del nucli urbà.

Recomanacions personalitzades