Sant Boi aprova el pla municipal d’acollida als refugiats

La ciutat oferirà 30 places d’acollida a les persones sol·licitants de protecció internacional i refugiats. El pla que estableix els mecanismes s’ha aprovat amb el suport de tots els grups polítics.

Regidors de diferents partits i membres d'entitats portaven una pancarta de benvinguda als refugiats // David Guerrero

Regidors de diferents partits en una concentració a favor dels refugiats // Arxiu — David Guerrero

El ple municipal del mes de desembre ha aprovat, per unanimitat entre totes les forces polítiques representades, el pla municipal d’acollida a les persones refugiades de Sant Boi. El document serveix per establir els mecanismes que poden permetre l’acollida de refugiats. Concretament, la ciutat oferirà l’acollida a 30 persones necessitades de protecció internacional o refugiats que viuran en cinc pisos.

El document vol garantir una «acollida digna» des d’una perspectiva «psicosocial i de drets humans». El pla proposa aprofundir en la col·laboració amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), ja que és aquesta una de les entitats que treballa de manera concertada amb el Ministeri de Treball, i fer una «campanya de sensibilització» per explicar les causes que generen el refugi i els compromisos en matèria de dret d’asil. També es col·laborarà amb ONGs especialitzades en la temàtica que estan oferint assistència a les persones refugiades en els països de trànsit i de ruta a través del suport que l’Ajuntament dóna a la campanya d’emergència endegada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. De fet, el procés d’acollida comprèn tres àmbits d’actuació: l’assistència a refugiats en països d’origen, l’acollida a Sant Boi i l’educació a la ciutadania per la solidaritat. Els ciutadans que vulguin col·laborar amb aquest procés ja es poden inscriure.

Recomanacions personalitzades