Detingudes cinc persones d’una mateixa família per l’encastament de l’Alcampo

Els Mossos d’Esquadra han detingut a cinc veïns del Prat de Llobregat per l’encastament d’un cotxe a l’Alcampo en plena tarda de compres el dissabte 2 de gener. Tots els detinguts són membres d’una mateixa família i ja han quedat en llibertat amb càrrecs.

Els detinguts són tres homes i dues dones d’edats compreses entre els 24 i els 59 anys. Tots ells, veïns del Prat de Llobregat i de nacionalitat espanyola. Són el conductor del vehicle que va trencar una de les portes d’entrada a l’Alcampo el passat dissabte 2 de gener així com el lladre que havia estat retingut per agents de seguretat privada i els seus acompanyants. Els Mossos d’Esquadra els consideren «un grup especialitzat a cometre furts al centre comercial».

Segons explica la policia, la banda va inutilitzar el sistema d’alarmes de diversos objectes de la secció d’electrònica de l’Alcampo. En concret, ordinadors portàtils i tauletes. Quan van passar per la línia de caixa sense pagar amb els articles sostrets amagats, els vigilants de seguretat els van requerir la seva atenció. El grup es va negar en rodó i els va començar a increpar de manera agressiva mentre anaven desplaçant-se cap a la porta per tractar de fugir.

La presència de dos agents del cos de la Guàrdia Civil fora de servei, que estaven fent compres en aquell moment, va ajudar a que els vigilants de seguretat s’atrevissin a retenir els autors del furt. Un d’ells va sortir corrents cap al carrer mentre la resta agredien un dels vigilants donant-li cops de puny i de peu fins que el van caure a terra.

De sobte, el lladre que s’havia escapat va irrompre en el centre comercial pujat en el seu Opel Vectra. El va encastar contra la porta d’entrada dues vegades i va accedir a l’interior del centre comercial amb el vehicle, el que va provocar el terror entre els compradors, que van tractar de fugir corrents al pensar que es tractava d’un atemptat terrorista.

La confusió va jugar a favor de la banda de lladres. A més, segons el relat de la policia, els vigilants van escoltar un dels detinguts com li demanava a un altre que treies una pistola. No va passar però si que, amb tot plegat, es van aconseguir desfer dels agents de seguretat i van fugir del centre comercial tots ells a bord del vehicle que acabaven d’encastar.

La policia tenia localitzats els lladres des d’un primer moment ja que són ben coneguts i els diferents vídeos enregistrats per compradors que es trobaven al centre comercial en aquell moment ajudaven a identificar-los. Els agents de la unitat d’investigació de la comissaria de Sant Boi van iniciar la recerca i van practicar una primera detenció el passat 5 de gener. Les altres quatre han tingut lloc aquest dimarts a Sant Boi.

Els Mossos d’Esquadra els imputen delictes de robatori amb violència, lesions, danys i desordres públics. Entre tots els detinguts acumulen un total de 36 antecedents. Tot i això, la mateixa tarda després de ser detinguts, el jutge de guàrdia de Sant Boi decretava la seva llibertat amb càrrecs.

Recomanacions personalitzades