Detinguts a Sant Boi cinc lladres reincidents amb 670 quilos de coure de l’AVE

Els Mossos d’Esquadra detenen cinc homes a Sant Boi per robar 670 quilos de cablejat de coure de l’AVE. Són els mateixos que van ser detinguts el passat mes de novembre. 

Imatge de part del coure robat // Mossos d'Esquadra

Imatge de part del coure robat // Mossos d’Esquadra

Roben coure, els enxampen, queden en llibertat i tornen a delinquir. Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes a Sant Boi de Llobregat quan es dirigien cap a una deixalleria que es troba en el terme municipal de la ciutat amb la intenció de vendre part del coure que abans havien robat a Tarragona.

El passat divendres, poc abans de les nou del matí, els agents de la unitat d’investigació es van veure alertats per un vehicle ben conegut. Era el mateix que havia estat implicat en l’extracció de 1.000 quilos de coure el passat mes de novembre.

Els cinc lladres, que no s’havien molestat ni en canviar la furgoneta, han intentat fugir a peu però finalment han estat interceptats i detinguts per un delicte de robatori amb força. En aquesta ocasió tenien 670 quilos de coure presumptament sostret.

Les investigacions dels Mossos han permès saber que la procedència del coure era d’un robatori realitzat hores abans a la població de Santa Oliva (Tarragona). El material recuperat era de la línia de l’AVE. L’episodi ha causat uns danys valorats en 12.000 euros perquè les tanques d’accés i els elements de seguretat de la línia d’alta velocitat han queda malmesos.

Els cinc detinguts, que acumulen 20 antecedents i són de nacionalitat romanesa d’entre 19 i 36 anys i veïns de l’Hospitalet de Llobregat, han quedat una vegada més en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

La furgoneta utilitzada per robar coure en més d'una ocasió // Mossos d'Esquadra

El vehicle utilitzat per robar coure en més d’una ocasió // Mossos d’Esquadra

Recomanacions personalitzades