Detinguts amb 1.000 quilos de coure robat de la xarxa ferroviària a la furgoneta

Dos veïns de l’Hospitalet han estat detinguts per robar 1.000 quilos de coure de la xarxa ferroviària. Amb la furgoneta plena, intentaven vendre el material a una ferralleria de Sant Boi quan els Mossos els van interceptar. Han quedat en llibertat amb càrrecs.

Furgoneta en el moment de la detenció // Mossos d’Esquadra

Furgoneta en el moment de la detenció // Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Boi van detenir el 5 de novembre dos homes de 25 i 43 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de l’Hospitalet de Llobregat quan es disposaven a vendre a una ferralleria de la ciutat 1.000 quilos de coure sostret de la xarxa ferroviària.

Els agents de la policia van veure una furgoneta plena de coure trenat estacionada a la via pública a les sis del matí. Quan l’establiment dedicat a la recuperació de metalls va obrir, els dos detinguts van entrar amb la furgoneta amb la intenció de vendre el material. Els Mossos d’Esquadra els van interceptar i durant l’escorcoll del vehicle van trobar 1.000 quilos de coure amagat i repartit per tota la furgoneta preparat per a la seva venda.

Els dos ocupants del vehicle van dir que ells no l’havien robat, sinó que l’havien comprat, la qual cosa també és il·legal. Així, els policies els van detenir per un delicte de receptació ja que l’haurien adquirit coneixent la seva procedència il·lícita. Personal acreditat d’Adif va certificar que el coure era de la xarxa ferroviària, tot i que no es va poder determinar el punt geogràfic exacte on s’hauria produït el robatori ni si van ser ells mateixos els autors o realment havien comprat el material a unes altres persones.

Un dia abans de la detenció, els Mossos van identificar en un control rutinari a l’Hospitalet set individus per una possible implicació en un robatori de coure que no es va poder provar. Anaven amb la mateixa furgoneta que hores després utilitzaven els detinguts a Sant Boi. Entre tots els identificats sumaven 17 antecedents per accions delictives similars relacionades amb el coure de la xarxa ferroviària a Catalunya.

Els dos detinguts, també amb antecedents policials, van passar a disposició judicial i poques hores després van quedar en llibertat amb càrrecs.

Recomanacions personalitzades