Junqueras i Rufián visiten Can Massallera per demostrar el «caràcter plural» d’ERC

Dos pesos pesants d’ERC, Oriol Junqueras, president del partit, i Gabriel Rufián, cap de llista per les eleccions generals, visiten Sant Boi per escalfar la campanya electoral. Junqueras destaca el caràcter «plural» de la llista republicana  i assenyala la «crisi interna» de CDC.

Oriol Junqueras, al seu discurs a Can Massallera // Elisenda Colell

Oriol Junqueras durant el seu discurs a Can Massallera // Elisenda Colell

Esquerra Republicana de Catalunya visita Sant Boi de Llobregat abans d’encarar la campanya electoral de les eleccions generals. Prop d’un centenar de persones han assistit al míting que el partit ha organitzat a Can Massallera.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha aprofitat l’oportunitat per reivindicar la seva llista com la «més plural» per assolir la independència. De fet, Junqueras ha destacat la presència de persones independents a la llista, com el mateix cap de cartell, Gabriel Rufián o el jutge Santiago Vidal, però també ha recordat que aplega ex membres del PSC i d’Iniciativa per Catalunya.

Junqueras s’ha brandat d’haver estat l‘»única formació que no s’ha desfet» davant el repte de l’independentisme, assenyalant directament l’escissió de membres del PSC, el fracàs d’ICV amb Podem, el trencament de CiU o les «crisis internes» de qui són els seus companys de «Junts pel Sí», CDC. Junqueras ha advertit als assistents que cal «obrir l’espai polític» per atraure les «milers de persones» il·lusionades amb el procés independentista.

El cap de llista per les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha destacat que la seva presència a Madrid serà «per dir-los que hem guanyat». D’avis andalusos i nascut a Santa Coloma de Gramenet, Rufián s’ha dirigit en castellà al públic per mostrar-se «convençut» que els seus avis «serien independentistes». Buscava així fer arribar el seu missatge a una ciutat on l’independentisme sempre ha estat l’opció minoritària. Amb una metàfora bíblica, Rufián ha deixat clar que ara toca «obeir-nos a nosaltres mateixos», després de criticar Albert Rivera, el candidat de Ciutadans, i l’oligarquia espanyola.

Gabriel Rufià ha aixecat més d'un aplaudiment entre els assistents // Elisenda Colell

Gabriel Rufià ha aixecat més d’un aplaudiment entre els assistents // Elisenda Colell

Al míting també hi ha participat Ana Surra Spadea, la número 4 a la llista republicana al Congrés. Surra, uruguaiana de naixement, ha destacat que els immigrants són els que «més pateixen la política repressora i el maltracte de l’Estat Espanyol» pel que ha dit que la seva presència al Congrés ha de «desbloquejar la contenció de la immigració» en una Catalunya independent. El regidor d’ERC a l’Ajuntament de Sant Boi Jaume Sans ha estat l’encarregat de presentar l’acte.

Recomanacions personalitzades