El programa Reempresa arriba a Sant Boi

El sistema ajuda a salvar projectes viables facilitant que els emprenedors agafin el testimoni en la gestió d’empreses ja existents. L’objectiu és impulsar la transmissió d’empreses com a «via de creixement» de l’activitat econòmica. 

Imatge de la presentació del Reempresa a Sant Boi // AJuntament de Sant Boi

Imatge de la presentació del Reempresa a Sant Boi // AJuntament de Sant Boi

El teixit empresarial de Sant Boi ja té a la seva disposició el programa Reempresa, una iniciativa que la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot ha anat estenent des del 2012 i que ara arriba a Sant Boi. Mitjançant el Reempresa es facilita que els nous emprenedors es facin càrrec de la gestió d’empreses ja existents, evitant d’aquesta manera el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació. Es vol «impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement de l’activitat econòmica», segons explica l’Ajuntament de Sant Boi.

Reempresa ofereix assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa com a les persones reemprenedores disposades a donar-li continuïtat. La incorporació de l’Ajuntament de Sant Boi al Centre de Reempresa de Catalunya permetrà que negocis santboians puguin ser transmesos seguint aquesta modalitat que permet a emprenedors agafar el testimoni en la gestió de companyies ja existents. Fins ara ja hi ha hagut prop de 470 traspassos de Reempresa d’èxit, el que ha generat una inversió induïda de més de 25 milions d’euros. Al Baix Llobregat, han estat més de 40 els casos d’èxit.

L’acte de presentació del Reempresa a Sant Boi s’ha fet a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer amb la participació de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació, Sònia Recasens, el president d’AEBALL, Manuel Rosillo, el president de la Cecot, Antoni Abad i el director del Centre Reempresa, Albert Colomer.

Recomanacions personalitzades