Sant Boi supera els 50.000 quilos d’aliments recollits en El Gran Recapte

Més de 500 voluntaris han participat en l’última edició del Gran Recapte d’Aliments, que ha superat els 50.000 quilos recollits a Sant Boi. La xifra és lleugerament inferior a la de l’any passat.

Recollida d'aliments en un supermercat del carrer Girona // Ajuntament de Sant Boi

Recollida d’aliments en un supermercat del carrer Girona // Ajuntament de Sant Boi

La ciutat ha aconseguit recollir 51.300 quilos d’aliments en el Gran Recapte, la iniciativa solidària que s’ha dut a terme el 27, 28 i 29 de novembre als supermercats santboians i molts altres municipis de Catalunya. Han estat 115 caixes de cartró grans (el que es coneix en l’argot del Gran Recapte com «banyeres») plenes d’uns 450 quilos d’aliment cadascuna d’elles. La xifra és sensiblement inferior a la de l’any passat, quan es van aconseguir recaptar 52.300 quilos.

540 persones han fet possible aquesta edició del Gran Recapte a Sant Boi participant-hi de forma voluntària informant els compradors de la possibilitat de fer donacions en els diferents establiments que han participat. Són 170 voluntaris més que en l’edició anterior. Entre ells hi havia un grup d’alumnes i docents de l’escola Parellada, que es van sumar de forma massiva a la iniciativa.

En el Gran Recapte han participat un total de 29 establiments comercials de Sant Boi: l’Alcampo i els supermercats BonÀrea, Caprabo, Condis, Consum, Dia, Lidl i Mercadona.

Els aliments recollits seran destinats als més necessitats a través del Banc dels Aliments de Catalunya i les entitats que en formen part, com per exemple la botiga Aliments Solidaris de Sant Boi.

Recomanacions personalitzades