Ciutadans i el PSC s’imposen a l’independentisme en unes eleccions al Parlament amb participació rècord

Ciutadans és el partit que més vots ha aconseguit a Sant Boi en les eleccions al Parlament de Catalunya passant per davant del PSC, que ha quedat com a segona força. Els partits independentistes només representen el 26,7% dels vots a Sant Boi. La participació és la més alta de la democràcia recent (76,3%).

Ciutadans ha guanyat les eleccions al Parlament de Catalunya a Sant Boi amb un 24,20% dels vots, 14 punts per sobre dels resultats aconseguits a les anteriors eleccions de l’any 2012 (10,74%). El partit d’Albert Rivera i Inés Arrimadas ha obtingut el suport d’11.286 ciutadans,  passant per davant del PSC, que va ser el partit més votat fa tres anys. Els socialistes s’han quedat amb el 21,33% dels vots (9.945 vots), tres punts per sota dels anteriors resultats (24,12%).

Els partits independentistes han quedat molt lluny dels resultats aconseguits a la resta de Catalunya. Sumant els vots de les dues candidatures que aposten per una ruptura amb Espanya -Junts pel sí i la CUP-, a Sant Boi només una de cada quatre persones (26,7%) ha votat una formació independentista. pràcticament la meitat de la mitjana registrada al conjunt del país. Junts pel sí ha quedat com a tercera força amb el 20,8% al obtenir 9.718 vots, un centenar menys dels que van rebre per separat CiU i ERC a les eleccions al Parlament l’any 2012. L’altre partit independentista, la CUP, ha estat el sisè partit més votat amb el 5,88%, per darrere de Catalunya sí que es pot (15,33%) i el PP (8,45%), dos partits que s’han quedat molt lluny de les seves aspiracions i que són els grans perdedors d’una cita electoral en la que Ciutadans ha estat l’estrella.

Participació històrica

La ciutadania ha respost a la crida del que molts partits presentaven com unes eleccions especials. La participació ha estat històrica, arribant al 76,3%, 11 punts per sobre del 2012, amb 44.365 santboians passant per les urnes aquest 27 de setembre. Mai unes eleccions al Parlament havien aconseguit mobilitzar a tanta gent a Sant Boi de Llobregat.

Recomanacions personalitzades