Carme Via guanya els vuitens premis Delta de narrativa femenina

‘La modista i altres dones’, de Carme Via, ha guanyat la vuitena edició dels premis Delta. L’autora finalista ha estat Anna López amb ‘La memoria del Camaleón’. L’escriptora Maruja Torres ha participat en el lliurament de premis i ha animat a tothom a llegir «sense prejudicis de sexe i raça».

La guanyadora, Carmen Vila, amb la tinenta d'Igualtat, Laura Solís // Elisenda Colell

La guanyadora, Carme Vila, amb la tinenta d’Igualtat, Laura Solís // Elisenda Colell

Carme Via Sala, de Sant Vicenç dels Horts, s’ha fet amb el primer premi de la vuitena edició dels premis Delta de narrativa escrita per dones amb l’obra ‘La modista i altres dones’. L’autora finalista ha estat Anna López Artiaga, de Sant Joan Despí, amb el títol ‘La memoria del camaleón’. La guanyadora ha estat premiada amb 3.000 euros i la publicació de 500 exemplars del seu llibre. La finalista rebrà 1.000 euros.

L’escriptora i periodista Maruja Torres ha format part del jurat del concurs i ha participat de l’entrega de premis, conduïda per la tinenta d’alcaldia d’Igualtat i Drets Socials, Laura Solís. Torres ha destacat la importància de llegir bona literatura «sense prejudicis». «Hi ha homes que no llegeixen llibres de dones, però les dones sempre hem llegit als homes», ha dit l’escriptora.

Torres també ha clamat sobre l’estat actual del món cultural perquè considera que es troba en «amenaça» i ha dit a les guanyadores que el millor dels premis literaris és «poder desenvolupar el talent». En acabar el seu discurs, i fent honor a la seva vocació periodística, Torres, que va ser una de les veus més crítiques a la redacció d’El País, ha organitzat un debat amb els assistents sobre l’estat del periodisme i la comunicació.

Maruja Torres, ha format part del jurat // Elisenda Colell

Maruja Torres ha format part del jurat // Elisenda Colell

Enguany han estat nou els Ajuntaments de la comarca que s’han sumat als premis, fent que la participació hagi estat rècord. A més de Sant Boi, l’organitzen Begues, Castelldefels, Esplugues, Gavà, El Prat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans. S’han rebut 47 obres de narrativa, algunes vingudes des de Madrid, Sevilla o Santa Cruz de Tenerife.

La directora de la biblioteca municipal Jordi Rubió i Balaguer, Teresa Pagès, ha destacat l’impacte positiu dels tallers d’escriptura de la biblioteca que ha suposat al certamen. «Cada any s’escriu més i millor», ha considerat.

Recomanacions personalitzades