L’Ajuntament incorpora un cotxe i cinc bicicletes elèctriques gràcies a un conveni amb l’AMB

Sant Boi incorpora a la flota municipal un cotxe i cinc bicicletes elèctriques en una «aposta decidida per la mobilitat sostenible» segons l’Ajuntament. La iniciativa ha estat possible gràcies a un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que ha subvencionat part del cotxe i ha cedit les bicicletes.

Imatge de la presentació dels vehicles elèctrics // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de la presentació dels vehicles elèctrics // Ajuntament de Sant Boi

«Una aposta decidida per la mobilitat sostenible», així defineix l’Ajuntament de Sant Boi la incorporació d’un cotxe elèctric i cinc bicicletes a la seva flota, després de signar un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Els vehicles seran utilitzats pels treballadors municipals en les seves tasques habituals.

Mentre que les bicicletes han estat cedides, l’AMB ha subvencionat amb 10.000 euros el cost d’adquisició del 40% del nou cotxe elèctric, que en un altre 20% ha estat subvencionat pel ministeri d’Indústria a través del Pla MOVELE. El vehicle, un Renault Zoe 100% elèctric, ha estat comprat en un concessionari de la ciutat amb l’objectiu d’«afavorir el comerç local» i passa a formar part de manera permanent de la flota muncipal. L’ajut també ha permès instal·lar un punt de recàrrega ràpida a les dependències municipals de la Torre del Sol que, de moment, no pot ser utilitzat per tothom.

Sant Boi és un dels primers municipis en tenir un cotxe elèctric de propietat adquirit mitjançant una subvenció. Fins ara, la majoria de consistoris amb vehicles elèctrics a la seva flota els tenen només cedits temporalment per marques com Renault i Nissan. Així passa a Cornellà, Sant Andreu de la Barca i Molins de Rei, entre altres.

La presentació dels cotxe i les bicis elèctriques ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Lluïsa Moret i del director de serveis de mobilitat sostenible de l’AMB, Carles Conill. Moret ha aprofitat l’ocasió per demanar a l’administració supramunicipal la instal·lació d’un punt de recàrrega ràpida obert a la ciutadania.

Recomanacions personalitzades