Xavier Fontbona: Roda d’Homes Igualitaris de Sant Boi

Article publicat originalment a NouSantBoi.cat

Imatge de la concentració del CHISB // Paco Féria

Imatge de la concentració del CHISB // Paco Feria

El passat 23 d’octubre al vespre, i a la plaça del Ajuntament de Sant Boi, el Col·lectiu d’Homes Igualitaris de Sant Boi -CHISB- fundat el 2011, va celebrar per cinquè any consecutiu un acte de denúncia contra la violència masclista. Una Roda d’Homes agafats de la mà i un llaç blanc envoltat d’espelmes, una per cada dona morta, 34 aquest any 2015, van ser el símbol per honrar les víctimes de la violència masclista.

Amb la participació d’unes 180 persones, des de CHISB vam voler mostrar i seguirem mostrant la implicació dels homes contra la violència masclista, i vam tornar a fer una crida a les administracions per reclamar que actuïn amb contundència contra aquesta xacra. Com a col·lectiu d’homes igualitaris ens posicionem públicament contra la violència masclista, volent fer visible a la societat i en especial al col·lectiu masculí, l’existència d’homes que ens impliquem activament per la igualtat i contra la violència masclista.
No som un grup d’homes separats, ni rebotats contra les dones, ni reclamem la custòdia de ningú. Tampoc som una cinquena columna que ve a ocupar els espais que han assolit, amb molt d’esforç, les dones feministes i fer-les fora. Nosaltres som els homes del segle XXI, compromesos amb la necessària transformació social dels homes: d’igualtat entre dones i homes.
Volem contribuir a un canvi social. Volem un món en què els homes contemplem el problema de la violència exercida sobre les dones com un assumpte propi, en el qual hem d’implicar-nos sense reserves. Volem mostrar un nou model d’homes i trencar amb els rols que el patriarcat ens assigna a homes i dones.
Tots i totes hem de posicionar-nos clarament contra la violència de gènere. Tots i totes guanyem amb la igualtat.

Xavier Fontbona, membre fundador del Col·lectiu d’Homes Igualitaris de Sant Boi

Recomanacions personalitzades