Comença la segona edició de les auditories energètiques

L’Ajuntament rellança la campanya «A Sant Boi som eficients!» per mesurar a despesa energètica de les llars a través d’auditories energètiques. 25 famílies ja han demanat participar-hi quan s’acaba d’obrir el termini d’inscripció. L’edició anterior va reunir 50 participants.

F2015-0160a-Guia_A Sant Boi som EficientsDurant tot un mes, un comptador energètic intel·ligent instal·lat per l’Ajuntmament de Sant Boi analitzarà el consum energètic de diferents domicilis de la ciutat. Després de la primera setmana amb l’aparell, un expert els donarà algunes orientacions i, passat un mes, redactarà un informe amb consells personalitzats per a les famílies sobre com estalviar i millorar els hàbits de consum. D’aquesta manera, des de l’Ajuntament de Sant Boi volen ajudar a «disminuir el consum energètic de les llars, prevenir la pobresa energètica i reduir les emissions de CO2 al municipi».

L’experiència té un bon precedent. A principis d’any 50 domicilis ja es van unir a la iniciativa. Des del consistori asseguren que, de mitjana, aquestes famílies han reduït la seva factura energètica en un 6,3% després de sumar-se al projecte. Les inscripcions ja s’han obert i, de moment, 25 famílies han demanat participar-hi.

Inscripcions i consultoria

Les inscripcions segueixen obertes durant tot el mes d’octubre i es poden fer a través d’Internet i a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP). Al mateix temps, el consistori posa al servei dels santboians un servei gratuït de consultoria energètica presencial a la Torre del Sol els dimarts al matí. Per ser atesos per un tècnic especialista sobre facturació i estalvi energètic a les llars cal demanar cita prèvia al telèfon 93 635 12 00.

Recomanacions personalitzades