L’escola Barrufet rep un premi de la Comissió Europea pel projecte Feeling English

El centre educatiu de Camps Blancs ha aconseguit el Segell Europeu a les iniciatives innovadores de l’ensenyança i aprenentatge de les llengües gràcies al seu projecte «Feeling English», que mira de millorar l’anglès dels alumnes fen-los «sentir» aquest idioma com «quelcom especial». 

La directora del centre i la coordinadora del projecte recollint el premi // cedida per l'Ajuntament de Sant Boi

La directora del centre i la coordinadora del projecte recollint el premi // Ajuntament de Sant Boi

La innovació en l’aprenentatge de l’anglès de l’Escola Barrufet de Sant Boi ha estat premiada a escala internacional. El projecte «Feeling English» ha aconseguit el sisè premi en el Segell Europeu a les iniciatives innovadores en l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües, entregat per la Comissió Europea.

La iniciativa de l’escola santboiana guardonada busca «millorar la competència comunicativa dels alumnes motivant-los i fent-los sentir la llengua anglesa com quelcom especial, important i significatiu», segons expliquen des del mateix centre. El projecte està estructurat en tres parts organitzades en funció de l’edat dels estudiants: una realitzada durant el cicle inicial, la segona durant el cicle mitjà i la tercera en el cicle superior, quan els alumnes ja tenen més edat.

El «Feeling English», que funciona des del curs 2012-13, es relaciona amb altres àrees curriculars, com el coneixement del medi i l’educació artística, així que no s’implanta de forma aïllada en l’assignatura de llengua estrangera. També serveix com «element dinamitzador» de l’escola i el seu entorn: els alumnes es veuen involucrats en petits canvis en l’equipament com la retolació dels espais en tres llengües i en reptes més ambiciosos com promoure accions de sensibilització ambiental o incloure l’anglès com a llengua d’aprenentatge d’àrees no estrictament lingüístiques. En definitiva, els joves normalitzen l’ús de l’anglès en el dia a dia de l’escola.

La directora del centre situat al barri de Camps Blancs, Eugènia Fernández, i la coordinadora del projecte, Esther Rodríguez, han rebut el guardó amb motiu del Dia Europeu de les Llengües.

Recomanacions personalitzades