L’Ajuntament farà auditories energètiques a 50 domicilis de la ciutat

L’Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa la campanya «A Sant Boi som eficients! Estalviem energia a casa». La primera acció consisteix en fer auditories energètiques a 50 llars de la ciutat que vulguin estudiar les seves pautes de consum i rebre consells per millorar-les.

F2015-0018a Guia eficiència energiaLa campanya «A Sant Boi som eficients! Estalviem energia a casa», dins del Pla Director d’eficiència energètica, es perllongarà durant tot aquest any a la ciutat amb els objectius d’ajudar les famílies santboianes a estalviar energia a la llar, disminuir les emissions de CO2 al municipi i prevenir la pobresa energètica.

La primera acció que es durà a terme serà la realització de 50 auditories energètiques a llars de la ciutat que es prestin a participar de forma voluntària per estudiar les seves pautes de consum. L’Ajuntament els instal·larà gratuïtament a casa seva durant quatre setmanes un comptador energètic intel·ligent d’electricitat i de gas, o d’un dels dos subministraments. Després de la primera setmana, una persona experta visitarà la llar per analitzar la corba de càrrega energètica i donar consells sobre com reduir el consum. En els següents dies es comprovarà si l’aplicació dels consells redueix d’una forma efectiva el consum energètic.

Les persones que vulguin participar es poden inscriure fins el 27 de febrer a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP). La campanya es desenvoluparà durant les properes setmanes. Els resultats finals obtinguts a partir de les auditories a les 50 llars participants es donaran a conèixer durant el mes d’abril en una jornada de conclusions.

Consulta energètica

A banda de la campanya d’auditories, també es posarà en marxa de forma immediata un servei municipal de consulta energètica presencial i gratuïta. Un tècnic municipal especialista en eficiència energètica atendrà dubtes sobre la facturació i l’estalvi energètic a les llars tots els dimarts de 9 a 12 hores a la Torre del Sol. Per ser atesos caldrà demanar cita prèvia al 93 635 12 12. Properament el servei també s’oferirà de forma rotativa als casals dels barris.

Recomanacions personalitzades