El doctor Joan Orrit assumeix la presidència del Clúster de Salut Mental

El Clúster de Salut Mental de Catalunya, amb seu a Sant Boi, ha renovat la seva junta directiva. El director gerent de l’hospital Benito Menni, Joan Orrit, és el nou president del Clúster. Representants de Lundbeck, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Ferrer completen la junta directiva.

Joan Orrit, director del hospital Benito Menni i nou president del Clúster de Salut Mental de Catalunya // Ajuntament de Sant Boi

Joan Orrit, director del hospital Benito Menni i nou president del Clúster de Salut Mental de Catalunya // Ajuntament de Sant Boi

El doctor Joan Orrit, director gerent de l’hospital Benito Menni Complex Assistencial en Salut Mental-Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, és el nou president del Clúster de Salut Mental de Catalunya, que ha renovat la seva junta directiva per primer cop des de la seva constitució l’any 2013.

El nou organigrama el completen representants de Ludbeck a la vicepresidència, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu a la secretaria i Ferrer pel que fa a la tresoreria. La junta directiva ha passat de 12 a 15 membres, ampliant la representació d’empreses amb l’objectiu d’assolir els requisits del programa «Catalunya Clústers» que promou la Generalitat de Catalunya.

La nova junta «dinamitzarà i potenciarà les activitats dels quatre reptes estratègics de l’associació: assistència, formació, recerca i generació d’opinió en l’àmbit de la salut mental comunitària», segons ha informat l’Ajuntament de Sant Boi, que és qui lidera el clúster que agrupa empreses, institucions i associacions que treballen a Catalunya en el camp de la salut mental.

Amb el suport de la «cluster manager», Marta Sánchez Bret, els reptes passen per «desenvolupar un pla estratègic, incorporar noves empreses i la internacionalització de l’associació». A més, es planteja el repte d’optar a fons europeus per mitjà del programa d’investigació i innovació Horitzó 2020 i del programa FEDER Catalunya 2014-2020. Per fer-ho, col·laborarà amb Biocat en la creació d’una Comunitat RIS3CAT en l`àmbit de la salut i amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat en la constitució del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Baix Llobregat.

Els càrrecs del Clúster de Salut Mental de Catalunya s’han renovat en una reunió celebrada al Palau de Marianao el dimecres 18 de febrer. Precisament aquest espai serà pròximament la seu de l’associació un cop finalitzin les obres d’adequació de l’edifici.

Recomanacions personalitzades