Gairebé 1.000 joves participen en un fòrum sobre els drets humans

Can Massallera ha acollit la tercera edició del fòrum d’alumnes «Defensors i defensores dels drets humans». Maryam Al Khawaja, Yolanda Oquelí i Helena Maleno han intercanviat impressions amb 950 estudiants dels instituts de la ciutat. Enguany les sessions s’ha dividit en funció de l’edat dels alumnes. 

Joves gaudint d'una d'aquestes xerrades // Ajuntament de Sant Boi

Joves gaudint d’una d’aquestes xerrades // Ajuntament de Sant Boi

Educar en valors universals. Aquest és l’objectiu del fòrum d’alumnes «Defensors i defensores dels drets humans», que per tercer any consecutiu s’ha realitzat a Sant Boi el 6 i 7 d’octubre a Can Massallera coincidint amb la celebració de la trobada de la solidaritat Barrejant. 950 joves dels diferents centres de secundària han reflexionat sobre la temàtica acompanyats de convidats d’excepció.

Per primera vegada, les trobades s’han dividit en funció de l’edat dels alumnes. Els joves de batxillerat han pogut escoltar el testimoni de Maryam Al Khawaja, activista en favor de la llibertat d’expressió a Bahrein. Per la seva banda, els joves que cursen ESO han conversat amb la defensora del medi ambient Yolanda Oquelí (Guatemala) i Helena Maleno, defensora dels drets dels immigrants amb experiència a les vergonyoses fronteres de Ceuta i Melilla.

Els estudiants han pogut escoltar les seves experiències i posteriorment preguntar. Les xerrades s’han acompanyat de tallers previs en els que els alumnes han conegut a fons la tasca de la persona defensora amb la que ha intercanviat impressions per poder gaudir de les trobades amb els activistes de renom internacional de forma més intensa. També s’han fet tallers posteriors per posar en comú els impactes del fòrum i reflexionar sobre la importància dels drets humans.

Recomanacions personalitzades