Les reclamacions a l’Oficina del Consumidor ja es poden fer a través d’Internet

La pàgina web de l’Ajuntament de Sant Boi incorpora a les seves prestacions el servei de reclamacions i consultes a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC). També obre un canal telefònic. El servei, que és gratuït, fins ara només podia ser utilitzat presencialment.

Imatge de l'oficina de l'OMIC // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de l’oficina de l’OMIC // Ajuntament de Sant Boi

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ja pot ser utilitzada a través d’Internet. La pàgina web de l’Ajuntament ha incorporat la possibilitat de presentar una reclamació o fer una consulta en aquest servei municipal gratuït.

A més, a partir d’ara també es podrà contactar per telèfon (93 652 98 30, de 10 a 14 hores) amb els tècnics de consum de l’OMIC, tant per demanar assessorament com per tramitar queixes i fer reclamacions. Fins ara només es podia fer servir de forma presencial i amb cita prèvia.

L’OMIC de Sant Boi ajuda als ciutadans a conèixer els seus drets i deures en matèria de consum i fomenta la mediació i l’arbitratge com a fórmules de resolució. Entre 2011 i 2015, ha rebut més de 6.000 consultes, ha tramitat més de 3.100 expedients de reclamació o denúncia i ha aconseguit la recuperació d’1.700.000 euros pels consumidors santboians.

El sector de les telecomunicacions és el que acumula més reclamacions i consultes presentades. També tenen un pes rellevant les gestions relacionades amb el sector financer, amb especial incidència durant els últims anys en tot allò que ha tingut a veure amb les participacions preferents i les clàusules sòl de les hipoteques.

Recomanacions personalitzades