L’Ajuntament redueix un 50% el pressupost destinat a beques per a joves

L’Ajuntament es compromet a atorgar 25.000 euros en ajuts per a joves santboians entre 16 i 35 anys. La quantitat pressupostada per a beques és la meitat de la que es va destinar l’any passat, quan es va duplicar la dotació habitual. El termini per demanar els ajuts acaba el 13 de novembre.

BEQUES-2015-BL’Ajuntament de Sant Boi ja té a punt les beques per a joves que convoca cada any per aquestes dates. Les poden demanar les persones que tenen entre 16 i 35 anys i que fa més de sis mesos que viuen a Sant Boi i no superen uns ingressos mensuals màxims determinats.  L’objectiu, «promoure l’emancipació juvenil i garantir la igualtat d’oportunitats» dels més joves, segons asseguren des del consistori.

La dotació global destinada aquest any a beques per a joves és de 25.000 euros, la meitat de l’any passat, quan es va duplicar el pressupost habitual i es va arribar als 50.000 euros. Es torna així a la dotació del pressupost de fa dos anys tot i que el panorama de precarietat laboral juvenil i manca d’oportunitats laborals es manté pràcticament igual que l’any passat.

Garantir la formació juvenil

Les ajudes es poden sol·licitar en diferents supòsits. En primer lloc per pagar una formació o materials didàctics. També poden anar destinades a que les mares joves puguin conciliar millor la maternitat amb la feina o els estudis. Finalment, també es dotaran recursos a aquells joves que no puguin pagar-se el transport a la feina o a classe, o bé per als que tinguin algun tipus de discapacitat afegida a la dificultat econòmica.

En cada cas, els diners destinats es concediran en una quantia diferent. En la majoria dels casos, les beques es concediran pel cost de 4 mesos de l’activitat. Pel que fa al material escolar, la dotació serà del 100%. Com a màxim es concediran 7.000 euros per persona.

Els sol·licitants només poden demanar una beca i han d’acreditar que no reben cap altre ajut econòmic. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 13 de novembre i la documentació s’ha de fer arribar al Servei d’Informació Juvenil El Punt de La Factoria Jove de Can Massallera o a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic de l’Ajuntament. Per a més informació es pot consultar la pàgina web de la regidoria de joventut, o trucar al 93 652 98 43.

Recomanacions personalitzades