L’Ajuntament duplica les beques destinades a projectes de joves que redueixin el risc d’exclusió social

L’Ajuntament de Sant Boi ha duplicat la partida destinada a donar suport a projectes de joves de la ciutat d’entre 16 i 35 anys que busquin millorar les possibilitats de trobar feina i reduir el risc d’exclusió social de les persones beneficiàries. Les beques tenen una dotació global de 50.000 euros.

Beques per a jovesDavant el panorama actual de manca d’ocupació i precarietat laboral juvenil, l’Ajuntament de Sant Boi ha obert una nova convocatòria de beques destinades a joves de la ciutat d’entre 16 i 35 anys. Els objectius principals d’aquests ajuts són millorar les possibilitats de trobar feina i reduir el risc d’exclusió social de les persones beneficiàries.

Si l’any passat aquestes beques per a joves tenien una dotació global de 25.000 euros, enguany s’ha decidit duplicar la partida destinada a aquest efecte, arribant als 50.000 euros per finançar les propostes dels joves santboians.

Les beques es concediran per a projectes enquadrats en quatre apartats: activitats formatives i compra de material didàctic; activitats i serveis per a dones joves per a la conciliació de la vida laboral i la formació amb la vida familiar; projectes que facilitin la mobilitat en l’àmbit formatiu i l’àmbit laboral; activitats per a joves amb discapacitats que ajudin a la seva autonomia personal i participació social.

La selecció dels projectes es farà mitjançant un procediment de concurrència competitiva, d’acord amb els criteris fixats per a cada apartat. Les persones beneficiàries de les beques han d’estar empadronades a Sant Boi, no disposar de cap altra beca aquest any pel mateix concepte i acreditar uns ingressos mensuals màxims.

El termini per presentar les sol·licituds s’iniciarà el 15 de setembre i finalitzarà el 10 d’octubre, tot i que la convocatòria ja s’ha obert ara per facilitar la preparació dels projectes.

Recomanacions personalitzades