23 joves de Sant Boi tornen a estudiar gràcies al projecte «Canvia el teu futur»

Dels 50 joves participants al projecte «Canvia el futur», gairebé la meitat han aconseguit el seu objectiu i tornaran al sistema educatiu després d’abandonar-lo fa uns anys. 23 joves faran un cicle formatiu de grau superior. El 8 de setembre s’obren les inscripcions per la nova edició del curs.

Un grup de joves estudiant al centre de recursos de Can Massallera // Ajuntament Sant Boi

Un grup de joves estudiant al centre de recursos de Can Massallera // Ajuntament Sant Boi

23 joves de Sant Boi participants al projecte Canvia el teu futur han aconseguit el seu objectiu: tornar al sistema educatiu per realitzar un cicle formatiu de grau superior el curs vinent. Són gairebé la meitat del total de 50 joves que han participat en el projecte al llarg del darrer curs, amb classes des de setembre de l’any passat fins al maig.

La majoria dels participants eren joves que ja tenien un títol d’algun cicle de grau mitjà i que, després d’uns anys allunyats de les aules, volien ampliar la seva formació amb un cicle superior. També hi havia joves amb un nivell acadèmic més baix que feia més temps que havien acabat els estudis reglats.

Dels 50 participants, 41 d’ells han finalitzat la formació i 33 s’han presentat a la prova d’accés a cicles formatius de grau superior. 10 d’aquest van suspendre i 23 han aprovat l’examen, aconseguint així tornar al sistema educatiu per completar la seva formació.

Canvia el teu futur

El projecte Canvia el teu futur és una iniciativa de l’Ajuntament que prepara per fer les proves d’accés a cicles formatius de grau superior. L’objectiu és facilitar l’accés al mercat laboral amb una millor preparació acadèmica.

Les inscripcions per a la segona edició d’aquest projecte es podran fer a partir del 8 de setembre al Servei d’Informació Juvenil El Punt, a Can Massallera. Les classes començaran dues setmanes després.

Les matèries comunes del curs -matemàtiques, anglès, castellà i català- s’imparteixen presencialment a Can Massallera, mentre que les matèries específiques es poden fer de forma presencial al Centre de Formació de Persones Adultes Lluís Castells, a L’Olivera, o mitjançant la plataforma virtual de l’Institut Obert de Catalunya.

Recomanacions personalitzades