L’Aplec de Sant Ramon es renova buscant un públic més familiar

El 79è Aplec de Sant Ramon es celebra el cap de setmana del 29 i 30 d’agost amb un conjunt de noves activitats que suposen una oferta més variada per tractar d’arribar a un públic familiar. No faltarà la cultura popular mentre que l’esport guanya protagonisme en un Aplec que s’allarga durant dos dies.

Es mantenen la pujada, la missa i les sardanes però l’Aplec de Sant Ramon vol ser molt més que això. Mantenint l’essència, s’introdueixen un seguit de canvis que modifiquen una mica la seva filosofia. Primer de tot perquè ja no és una cosa només del diumenge, sinó que hi haurà activitats tant el dissabte 29 com el diumenge 30 d’agost. I segon, per oferir una oferta més variada i d’aquesta manera aconseguir una major participació, especialment del públic familiar.

Dissabte: activitats familiars, Cursa i sopar

Aplec de Sant Ramon 2015 web

Programa d’activitats del 79è Aplec de Sant Ramon (fer clic per ampliar) // Ajuntament de Sant Boi

En aquest sentit una de les principals novetats es veuran el dissabte al matí, entre les 10 del matí i la 1 del migdia, quan es faran tallers de meteorologia, de plantes remeieres i de fòssils prehistòrics. Al vespre, a les 20.30 hores, també hi haurà un taller d’instruments fets amb canyes de riu.

La tarda serà moment per a l’esport amb la celebració de la 37a Cursa de Sant Ramon, que ha exhaurit setmanes abans de la seva celebració els 600 dorsals posats a disposició dels corredors per part del Club Atletisme Sant Boi. Aquest any s’ha decidit desvincular la Cursa de la Pujada davant l’interès creixent per pujar corrents fins a Sant Ramon. Així, els més esportistes ho faran dissabte a les set de la tarda mentre que el diumenge es manté la Pujada sense esperit competitiu per a tots els públics.

Un cop arribats els participants a la cursa, tant aquests com tots els que vulguin podran gaudir de la nit de dissabte a Sant Ramon amb un altre dels elements que s’incorporen a l’Aplec: un sopar a la fresca que té un cost de 5 euros. Posteriorment es projectarà en pantalla gegant un audiovisual sobre aus migratòries i es celebrarà una nit astronòmica. En paral·lel, no faltarà l’acampada a la muntanya de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat.

Diumenge: pujada i tradició

Els elements més tradicionals de l’aplec es mantenen el diumenge. A les 9 del matí començarà la tradicional pujada a preu, que arriba a la seva 37a edició. Mitja hora després s’introdueix una altra novetat, «Guau, quina pujada!», la primera pujada a Sant Ramon amb gossos, un recorregut fins a dalt de l’ermita que sortirà de Can Xixol. Les novetats del dissabte al matí es completaran amb una visita guiada al planetari del Centre d’Interpretació del Paisatge i una gimcana al voltant de l’àrea de lleure i el camí del Cordal que tindrà obsequis pels guanyadors.

No faltaran les sardanes ni la missa a les 11 del matí. El pregó, a les 12 del migdia, aquest cop anirà a càrrec del voluntariat mediambiental. Tot plegat acabarà amb un aperitiu.

Recomanacions personalitzades