El FC Santboià cau golejat contra el CF Gavà a la final de la Copa Baix Llobregat

FC Santboià 2 – 5 CF Gavà. Els de Sant Boi es proclamen subcampions de la Copa Baix Llobregat de futbol després de veure’s superats per un FC Gavà més contundent en les dues àrees. 

Libo en un moment de la segona part // Jose Polo

Libo en un moment de la segona part // Jose Polo

Tot els gols que no es van veure a la fase prèvia van caure a la final. Si el triangular de classificació va patir una sequera sense ni una trista diana sota un sol asfixiant, la final sota la pluja al Nou Municipal de Cornellà va portar una tempesta de gols. Un 2 a 5 a favor del Club Futbol Gavà davant d’un Futbol Club Santboià massa tendre a les àrees, sobretot a la pròpia.

Com les tempestes d’estiu, el partit va anar de més a menys en intensitat. En un quart d’hora ja s’havien vist tres gols i el públic gaudia del millor futbol de la comarca. El Gavà va posar-se per davant gràcies a una bona rematada d’Iu, que va rebre tot sol dins l’àrea i la va col·locar amb l’interior lluny de l’abast de Jaume Albert (1-0). El Santboià va reaccionar ràpid. Luis Gaudioso va robar-li la cartera a un rival a la zona de tres quarts. Aixecant el cap, va assistir a l’incisiu Raúl Cortezón, que amb encert va fer l’1 a 1. Però sobre el minut 12 un vell conegut de la parròquia del Joan Baptista Milà, Nico Kata, va fer l’1 a 2 aprofitant la seva potent gambada per guanyar-li l’esquena a la defensa. En un tres i no res, el matx brillava per la seva intensitat i la diversitat d’oportunitats.

Acosta i Cortezón es preparen per llançar una falta // Jose Polo

Acosta i Cortezón es preparen per llançar una falta // Jose Polo

Tot i que en atac es mostrava perillós, el Santboià seguia patint en defensa. Hi havia molta distància entre les seves línies i això facilitava la tasca creativa dels jugadors entrenats per Juanma Pons. Quan els davanters anaven a la pressió la defensa estava molt tímida a l’hora d’avançar metres i això partia l’equip en dos. Una bona acció per banda esquerra acabava amb la pilota als peus d’Àlex Cano, qui amb un potent xut al pal curt va signar l’1 a 3. Així es va arribar a la mitja part.

Juan Camilo Vázquez observant els seus jugadors // Jose Polo

Juan Camilo Vázquez observant els seus jugadors // Jose Polo

Després del descans el partit es va calmar. En alguns trams els de Sant Boi van gaudir de la possessió de la pilota i la van circular amb rapidesa i encert -Kilian de central va facilitar la sortida des del darrere- però el Gavà estava molt ben plantat. Faltaven opcions en l’última passada. Els gavanencs van sentenciar tornant a agafar l’esquena a la defensa en una acció finalitzada per Felipe Vega (1-4). Un penal transformat per Joel Martínez va donar-li alguna esperança als vermells (2-4) però tot va ser un miratge. A més, Raillo va fer la maneta amb una diagonal definida al pal curt en una jugada on el porter de la segona part, Hipòlito, podia haver fet alguna cosa més (2-5).

Així es va acabar la primera edició de la Copa Baix Llobregat, amb el Gavà campió després de superar clarament al Santboià a la final. Tot i aquesta golejada, les conclusions del torneig són positives en clau santboiana. Donant la sorpresa, l’equip va plantar cara a dos equips de categories superiors – CE L’Hospitalet i AE Prat – per arribar a la final.

Fitxa tècnica

FC Santboià: Jaume Albert, Kilian, Dani Acosta, Cárdenas, Álex Ruíz, Carlos Martínez, Buba, Roberto Camacho, Josele, Luis Gaudioso i Raúl Cortezón. Suplents: Omar, Hipólito, Jose Javier, Libo, Sergio López, Pedro Bravo i Joel Martínez.

CF Gavà: Éric Alcaraz, Joel García, Jaime Hernández, Dani Iglesias, Albert Cazorla, Álex Pla, Cristian del Moral, Iu, Felipe Vega, Nico Kata i Ález Cano. Suplents: Cifuentes, Sergi Aguilar, Anthony Hobbs, Éric Pujol, Cervantes, Chirri i Raillo.

Recomanacions personalitzades