El FC Santboià planta cara a un Segona B i un Tercera per passar a la final de la Copa Baix Llobregat

Els de Sant Boi empaten a 0 contra el CE L’Hospitalet i l’AE Prat i passen a la final de la Copa Baix Llobregat per sorteig. L’equip, tot i la falta de rodatge, es mostra molt seriós. 

Juan Camilo Vázquez dóna instruccions als jugadors en el partit contra l'Hospi // Jose Polo

Juan Camilo Vázquez dóna instruccions als jugadors en el partit contra l’Hospi // Jose Polo

Feia una calor que fonia les càmeres al Nou Municipal de Cornellà en la jornada inaugural de la nova competició d’estiu que reuneix el millor futbol de la comarca: la Copa Baix Llobregat. La iniciativa, que aspira a ser el nou lloc de trobada del futbol baixllobregatí, no va tenir un bon inici si parlem d’espectacle. Tot i un cartell excepcional, no es va veure ni un trist gol en tota la tarda. Coses del futbol d’agost.

Entre refrescos i algun badall, els aficionats van poder veure un Futbol Club Santboià molt seriós. Els entrenats per Juan Camilo Vázquez, qui afronta el segon curs a la banqueta del Joan Baptista Milà, van plantar cara contra dos equips de categories superiors a la seva: el Centre d’Esports L’Hospitalet (2a B) i l’Associació Esportiva Prat (Tercera). Gràcies a dos empats a 0 i després de també empatar en el resultat de les tres tandes de penals -el Santboià va guanyar una tanda per 3 a 2 de la mateixa manera que Hospi i Prat- els santboians es van classificar per a la final després d’un sorteig realitzat per l’organització.

FC Santboià i CE L'Hospitalet sortint al Nou Municipal de Cornellà // Jose Polo

FC Santboià i CE L’Hospitalet sortint al Nou Municipal de Cornellà // Jose Polo

En el primer partit, contra el CE L’Hospitalet, l’equip de Vázquez va sortir molt concentrat. Durant els primers 20 minuts no hi havia un dominador clar i les ocasions de gol brillaven per la seva absència. L’Hospi intentava triangular amb rapidesa però gràcies al posicionament dels de Sant Boi, que es van mostrar tàcticament força fets per portar només dues setmanes de feina, es veia obligat a buscar els jugadors d’atac amb precipitació. Tampoc van crear gaires ocasions de gol els vermells, que només van inquietar la porteria d’Andrés gràcies a la velocitat de Buba per la banda dreta i a pilota aturada i, també, van mostrar alguns problemes en la sortida de la pilota. En els minuts finals l’Hospi es va poder emportar la victòria però no va estar encertat de cara a porta. Va ser així com el Santboià va resistir 45 minuts -els partits tenien aquesta duració- contra un equip que porta dues setmanes més de preparació. 

León abans de ser expulsat contra l'AE Prat // Jose Polo

León abans de ser expulsat contra l’AE Prat // Jose Polo

En el segon partit, contra el Prat, encara es va veure menys futbol d’atac. No hi va haver moltes ocasions i els de Sant Boi van tornar a estar molt bé en defensa. En atac, tot i les mostres de qualitat de dos dels nous fitxatges, Josele i Roberto Camacho, tampoc es van generar ocasions. En una escapada de Camacho es va produir un possible penal a favor del Santboià que possiblement hauria canviat el partit. La nota negativa va ser l’expulsió de León després de caure en les provocacions d’un davanter potablava.

Finalment, la sort va somriure en el sorteig i ara els santboians esperen un rival a la final que sortirà del triangular que jugaran dimecres 12 la UE Cornellà, el CF Gavà i el Santfeliuenc FC. La final amb presència santboiana, dissabte a les 21 hores al mateix escenari, el Nou Municipal de Cornellà.

Fitxa tècnica primer partit

FC Santboià: Jaume Albert, Dani, Acosta, Kilian, Álex Ruiz, Carlos, Buba, Sergio López, Joel, Luis i Raúl Cortezón.

CE L’Hospitalet: Andrés, Sierra, Éric Via, Medina, Savall, Aks, Carreras, Miki, Roy, Raúl Torres i Ruibal.

Fitxa tècnica segon partit

AE Prat: Dani, Éric, Rafa, Rovira, Fede, Lara, Jordi, Jaime, Elnadji, Oriol Molins, Ferri.

FC Santboià: Hipólito, Wilson, Omar, Cárcenas, León, Libo, Jota, Kevin, Josele, Roberto Camacho i Pedro Bravo.

Recomanacions personalitzades