Les veus del PSC i ICV al Consell Comarcal són de Sant Boi

El portaveu del PSC al Consell Comarcal del Baix Llobregat és José Ángel Carcelén, que també assumeix el càrrec de conseller de Desenvolupament Econòmic i Agrícola. Per la seva banda, Alba Martínez ha estat nomenada portaveu d’ICV a l’ens comarcal. El convergent Jordi Garcia serà conseller de Cooperació i Solidaritat.

Fotografia amb tots els consellers del Baix Llobregat // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia amb tots els consellers del Baix Llobregat // Consell Comarcal del Baix Llobregat

PSC, ICV, ERC i CiU han tornat a sumar forces al Consell Comarcal del Baix Llobregat per formar un govern de consens que ja era una realitat l’anterior mandat. Aquest cop, dels 39 consellers i conselleres que formen el plenari de l’organisme comarcal, 31 estan dins del govern: 13 del PSC, 7 d’ICV, 6 d’ERC i 5 de CiU . La presidència recau en Josep Perpinyà, alcalde socialista de Sant Just Desvern, que ja ocupava aquest càrrec des del novembre del 2014 agafant el relleu de l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, que va deixar la política per passar al sector privat a finals de l’any passat.

En el seu discurs d’investidura, Perpinyà va agrair a les formacions polítiques que formen el govern «la seva actitud positiva facilitant la presa d’acords». L’estructura es manté estable, amb la presidència en mans del PSC i vicepresidències i conselleries repartides entre els diferents partits que formen govern amb preponderància del PSC i ICV com a reflex de la realitat política de la comarca.

Veu santboiana

L’acord de govern comarcal situa com a principal repte la lluita contra els efectes de la crisi i destaca com un dels trets principals la dinamització de l’economia, la indústria, l’agricultura, el turisme i el foment de l’ocupació. També destaca els serveis a les persones «garantint el seu benestar i l’educació de qualitat».

La reivindicació de les inversions necessàries pel desenvolupament de la comarca i la protecció dels espais naturals com el Parc Agrari del Baix Llobregat són altres dels aspectes principals en els que es preveu treballar des del Consell Comarcal en el període 2015-2019. En aquest apartat jugarà un paper important el santboià José Ángel Carcelén ja que ha estat nomenat conseller comarcal de l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Agrícola.

Josep Perpinyà (de peu) i José Ángel Carcelén assegut a la seva dreta a la constitució del Consell // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Josep Perpinyà (de peu) i José Ángel Carcelén assegut a la seva dreta a la constitució del Consell // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Carcelén no serà l’únic santboià entre els membres de l’equip de govern del Consell Comarcal. El regidor de CiU a la ciutat serà el conseller de Cooperació i Solidaritat, l’única àrea que el repartiment de poder del quatripartit ha donat als convergents, que han perdut força pes a la comarca.

Per la seva banda, la cinquena tinenta d’alcalde de Sant Boi, Alba Martínez, assumeix la responsabilitat de ser la portaveu al plenari del Consell Comarcal d’ICV-EUiA, el segon partit amb major pes a l’ens que agrupa als municipis del Baix Llobregat.

Recomanacions personalitzades