El FC Santboià se cita amb els millors equips del Baix Llobregat en pretemporada

La I Copa Baix Llobregat reuneix UE Cornellà, CE l’Hospitalet, CF Gavà, AE Prat, Sanfeliuenc FC i FC Santboià. Tots els equips són de categories superiors al de Sant Boi. 

Kilian García, del FC Santboià, en un partit de la temporada passada // Jose Polo

Kilian García, del FC Santboià, en un partit de la temporada passada // Jose Polo

El futbol de la comarca es reivindica. De l’11 al 15 d’agost arriba la primera edició de la Copa Baix Llobregat, que es disputa a Cornellà, i promet ser el punt de trobada dels millors equips del Baix Llobregat. La competició neix amb l’objectiu de «reunir en una mateixa seu a equips i aficions» i vol arribar a ser el «torneig de la referència de la comarca» i «poder tenir més participants». Si la iniciativa prospera amb èxit, ajudarà a crear germanor entre els conjunts baixllobregatins. No només en el futbol, al Baix Llobregat li falta un cert sentiment de pertinença que altres comarques de Catalunya sí tenen. Si aquest es comença a generar en l’àmbit futbolístic, i s’aconsegueix un clima de col·laboració entre clubs i aficions, sense cap mena de dubte que els equips sortiran reforçats.

Entre els escollits per participar en aquesta competició, el Futbol Club Santboià, que afronta enguany el segon curs amb Juan Camilo Vàzquez a la banqueta del Joan Baptista Milà després de caure la temporada passada a la promoció d’ascens a Tercera.

El torneig estarà estructurat en dos grups de tres equips que s’enfrontaran en format triangular amb partits de 45 minuts. Els de Sant Boi obriran la competició dimarts 11 a les 18:30 hores contra el CE L’Hospitalet. Si perd, jugarà a les 19:30 contra l’AE Prat i si guanya intentarà donar la sorpresa contra els potablava a les 20:30.

A l’altre grup, que es disputarà dimecres 12, hi haurà la UE Cornellà -club organitzador del torneig-, el CF Gavà i el Santfeliuenc FC. Els guanyadors dels dos triangulars jugaran la final el dissabte 15 d’agost. La resta jugaran partits de consolació per tal de preparar la temporada. Tots els equips militen a categories superiors al Santboià (dos 2aB i tres Tercera) i, per tant, l’equip no és un dels favorits a la victòria. Tot i això, intentarà evitar ser la ventafocs i, sobretot, acumular minuts contra rivals d’entitat.

Recomanacions personalitzades