La ciutadania fa fora de l’Ajuntament a Plataforma per Catalunya

Plataforma per Catalunya no ha arribat al 5% de votants a la ciutat i s’ha quedat sense representació a la sala de plens. El partit de David Parada ha perdut gairebé la meitat dels vots aconseguits fa quatre anys. La majoria de partits ho celebren.

David Parada, cap de llista de Plataforma per Catalunya a Sant Boi // PxC

David Parada, cap de llista de Plataforma per Catalunya a Sant Boi // PxC

Després de quatre anys de legislatura amb tres regidors aconseguits al 2011, quan aquesta formació de discurs marcadament racista en va aconseguir 67 a municipis d’arreu de Catalunya, els resultats de Plataforma per Catalunya es desplomen tant a Sant Boi com a nivell autonòmic. El partit de David Parada ha aconseguit només un 4,82% de votants a la ciutat, 1604 vots que els han deixat a escassa distància del repartiment de regidors però que no arriben al 5% necessari per entrar a la sala de plens. Els mals resultats aconseguits pel partit representen una gran davallada respecte les últimes eleccions, quan Plataforma va ser la cinquena força amb el 10% dels vots de la ciutat.

Parada destaca que han estat molt a prop de tornar a tenir regidors però considera que la valoració que els hi ha fet la ciutadania és immerescuda: «La gent ha votat segons el que ha vist a la televisió, per això Ciutadans o discursos com el de Podemos han entrat a l’Ajuntament». Per altre part, reconeix els bons resultats del PSC i destaca la «capacitat de vinculació» del partit amb la ciutadania.

Contundència contra PxC

La reacció a la desaparició de Plataforma per Catalunya de la sala de plens per part de les candidatures alineades a l’esquerra ha estat rotunda. Des del PSC fins a Gent de Sant Boi han mostrat de forma pública la seva satisfacció per la sortida de l’Ajuntament de PxC. L’alcaldessa Lluïsa Moret diu que «a banda de l’aparició de noves formacions, el més important és que desapareix PxC» i que per ella això és una «bona notícia».

Ciutadans observant l'evoució de la jornada electoral a l'Ajuntament de Sant Boi // Maria Rubio

Ciutadans observant l’evoució de la jornada electoral a l’Ajuntament de Sant Boi // Maria Rubio

Josep Puigdengolas, cap de llista d’ICV-EUiA-MES assenyala amb fermesa que «la ciutat ha fet fora el feixisme de l’Ajuntament» i que és «un motiu de satisfacció per tothom». Miquel Salip d’ERC Sant Boi es mostra molt content per «haver fet fora aquesta xacra per la democràcia» i diu estar satisfet de que «la gent hagi vist que el feixisme en aquesta ciutat no hi té cabuda». Lucia Pérez, cap de llista de Gent de Sant Boi celebra que «no hi hagi quasi regidors de dreta a l’Ajuntament i que l’extrema dreta hagi quedat fora«.

D’altra banda, CiU ha estat l’únic partit conservador que ha mostrat el seu rebuig a la formació de Parada. Olga Puertas, la candidata de Ciutadans, que ha entrat com a tercera força a l’Ajuntament, no vol entrar en valoracions tot i que diu que a la seva candidatura no li agradava el missatge de PxC: «No entro a valorar la sortida o l’entrada d’un partit a l’Ajuntament però respectem la decisió dels electors», diu en declaracions a dSantBoi. El Partit Popular no ha fet declaracions públiques al respecte.

David Parada ha respost als candidats, ja que considera que aquest rebuig no és una qüestió nova. Segons el cap de llista de PxC, l’hostilitat amb la que els diferents partits es refereixen a la seva formació és que ha estat «la única que ha fet oposició real».

Recomanacions personalitzades