PSC i ICV es mostren disposats a tornar a governar junts

El PSC de Lluïsa Moret es mostra partidari de renovar el govern amb ICV-EUiA després de guanyar les eleccions mantenint els 10 regidors. Els ecosocialistes, que es converteixen en la segona força, també volen revalidar el pacte de govern actual. Tots dos partits celebren la desaparició de Plataforma per Catalunya.

L'alcaldessa celebra els resultats abraçant-se amb una companya del partit // Maria Rubio

L’alcaldessa celebra els resultats abraçant-se amb una companya del partit // Maria Rubio

La nit electoral a Sant Boi es va tancar sense gaires incògnites. La victòria indiscutible del PSC, que manté els 10 regidors, i els quatre regidors d’ICV com a segona força fan que l’acord de govern actual torni a sumar majoria a la sala de plens si ambdues forces volen. I sembla que així serà.

El primer secretari de l’agrupació socialista de Sant Boi, José Ángel Carcelén, assegura a dSantBoi que «la prioritat del PSC és seguir amb aquest pacte de govern encara que, evidentment, haurà de passar per un procés de diàleg» i entén els resultats com «una bona valoració de la feina de govern» tenint en compte també l’augment de vots en paral·lel que ha aconseguit ICV, el soci de govern dels socialistes des de 1999«Hem guanyat en percentatge relatiu, hem crescut en nombre de vots i hem guanyat d’una forma clara», conclou Carcelén.

La seu del PSC es va omplir de militants i simpatitzants la nit electoral // Maria Rubio

La seu del PSC es va omplir de militants i simpatitzants la nit electoral // Maria Rubio

Carcelén també destaca l’augment de la participació obtinguda (54,63%) que, en el seu cas, ha representat el suport de 2.100 ciutadans més a la llista del PSC. També ha tingut temps per felicitar a les forces polítiques que han irromput a l’Ajuntament i ha celebrat que l’aparició de nous partits hagi deixat fora de la sala de plens a Plataforma per Catalunya, als que ha titllat de «feixistes i intolerants».

El cap de llista d'ICV, Josep Puigdengolas, s'abraça a una militant a les portes de la seu del partit // Maria Rubio

El cap de llista d’ICV, Josep Puigdengolas, s’abraça a una militant a les portes de la seu del partit // Maria Rubio

Per la seva banda, ICV-EUiA s’ha plantat com a segona força política després d’haver guanyat 1.000 vots respecte el 2011 i mantenir els 4 regidors que tenia. En declaracions a dSantBoi de la seu del partit, el cap de llista de la formació, Josep Puigdengolas, reafirmava la idea de mantenir el pacte de govern assegurant: «Volem reeditar un govern escorat a l’esquerra i portar a terme mesures ecologistes com les preses fins ara».

Un altre punt que destaca Puigdengolas, coincidint amb el PSC, és el fet de que PxC no hagi aconseguit representació a l’Ajuntament. El líder ecosocialista també ha lamentat l’entrada de Ciutadans«És un partit que no ha fet política municipal», apunta Puiggdengolas, qualificant-los de ser «una candidatura sense projecte a Sant Boi».

Recomanacions personalitzades