El Partit Popular i Convergència s’enfonsen a Sant Boi

El PP perd més de 2.200 vots i passa de ser el principal partit de l’oposició a ser la sisena força de la sala de plens amb dos regidors, tres menys que fa quatre anys. CiU encara registra pitjors resultats al perdre 1.400 vots i es queda amb només un regidor, lluny dels tres que tenien fins ara.

Una dona fotografia els resultats electorals a la pantalla de l'Ajuntament // Maria Rubio

Una dona fotografia els resultats electorals a la pantalla de l’Ajuntament // Maria Rubio

La candidata del Partit Popular, Marina Lozano, ha qualificat els resultats aconseguits pel seu partit com a «negatius» després del treball fet pel partit a l’oposició durant els últims quatre anys. El PP ha perdut més de 2.200 vots i deixa de ser el principal partit de l’oposició veient-se superat per nous partits com Ciutadans, ERC i Gent de Sant Boi.

Lozano ha reconegut que la gent de la ciutat «ha apostat clarament per un govern d’esquerres» i ha destacat la influència que hi ha hagut del panorama polític general a les eleccions municipals assegurant: «Se’ns ha castigat per les sigles, la corrupció existent a nivell nacional ens ha fet pols». Segons la candidata popular, l’incompliment del programa electoral de Mariano Rajoy també els hauria penalitzat considerablement.

L’altra força política que ha patit una patacada realment important ha estat la de Jordi Garcia. Convergència i Unió s’enfonsa a Sant Boi i perd dos regidors, quedant-se només amb un. D’aquesta manera CiU ha passat de ser quarta força política al 2011 a setena i última amb representació a l’Ajuntament. El número 3 de la llista convergent, Joan Alegret, ha qualificat els resultats com a “dolents” a nivell local. “Ara ens toca analitzar els perquès i els motius d’aquesta derrota”. Valorant els resultats, Alegret ha felicitat la força guanyadora, el PSC i ha destacat el bon resultat d’ICV. Alegret assegura que ara la tasca del seu partit serà fer oposició.

Recomanacions personalitzades