Un projecte potencia la participació juvenil entre els alumnes de l’institut Marianao

Més de 180 estudiants de tercer i quart d’ESO de l’institut Marianao han participat en un projecte que promou hàbits de participació juvenil. L’alumnat ha fet propostes de millora del seu entorn després d’analitzar-lo i ha organitzat activitats al barri.

Alumnes de l'institut Marianao participant en una de les activitats del projecte PIES // Ajuntament de Sant Boi

Alumnes de l’institut Marianao participant en una de les activitats del projecte PIES // Ajuntament de Sant Boi

Incrementar l’oferta d’activitats de lleure per a joves a la ciutat i al barri, millorar la neteja i l’estat de conservació de l’espai públic, redefinir el paper dels delegats de classe, reforçar la participació de l’alumnat en l’organització de sortides i celebracions del centre educatiu… són algunes de les principals propostes que alumnes de l’Institut Marianao han plantejat enguany en el marc del projecte participatiu PIES 2014-15.

Es tracta d’un projecte que promou hàbits de participació juvenil i del que han format part aquest curs més de 180 joves i adolescents. L’alumnat de tercer curs d’ESO ha fet tres sessions per iniciar-se en hàbits de participació en els assumptes comunitaris i posteriorment ha analitzat el seu entorn més immediat: l’institut, el barri i la ciutat. Finalment, el més important, han fet propostes per millorar-lo. Els de quart d’ESO, per la seva banda, han aplicat coneixements adquirits l’any passat organitzant activitats per Carnaval i Sant Jordi.

Ha estat l’onzena edició d’aquesta experiència ja consolidada que forma part del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri de Marianao. L’objectiu és «plantejar la participació com un dret democràtic que s’aprèn a exercir, com una opció transformadora i com una eina de coneixement i relació de proximitat amb l’entorn». Així s’ajunten la vessant educativa, la participativa i la comunitària.

Recomanacions personalitzades