L’Ajuntament s’incorpora a la nova associació de municipis que formaven la xarxa Innpulso

L’Ajuntament ha aprovat la incorporació a la nova associació Red INNPULSO – Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación (ARINN). Es tracta d’una reconversió en associació de la xarxa que aposta per innovació en la gestió pública de la que Sant Boi forma part des de l’any 2010.

Innpulso associacioSant Boi rebia fa cinc anys el distintiu de «Ciutat de la Ciència i la Innovació», un guardó que premiava l’esforç i el compromís en matèria d’I+D+i (investigació, desenvolupament i innovació) de 30 municipis d’arreu d’Espanya. L’any passat va renovar aquest distintiu, que a la vegada suposava continuar formant part de la xarxa estatal de municipis Innpulso, que destaca per les seves polítiques innovadores en l’àmbit de la gestió pública.

Ara, aquest organisme s’ha reconvertit i passa de ser una xarxa de municipis a una associació anomenada Red INNPULSO – Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación (ARINN). El que farà a la pràctica és el mateix. «És la manera de consolidar aquesta xarxa i seguir apostant per la innovació des dels municipis», explica el tinent d’alcalde José Ángel Carcelén.

La nova fórmula jurídica ajudarà a millorar les condicions perquè les empreses de la trentena de municipis associats optin a obtenir recursos europeus amb eines d’anàlisis de les seves potencialitats d’innovació i serveis de captació de fons, segons fonts municipals.

La nova associació «facilitarà l’accés a subvencions per a processos de compra pública innovadora», destaca Carcelén, qui també posa en valor la formació que s’ofereix a través de l’organisme als serveis jurídics municipals per adaptar els plecs de condicions dels concursos a aquests processos. «La formació de qualitat és un valor afegit per l’administració pública», remarca el tinent d’alcalde.

La incorporació a la nova associació s’ha aprovat al ple municipal del mes d’abril amb el vot favorable de tots els partits polítics excepte Plataforma per Catalunya, que ha qüestionat la utilitat de pertànyer a una associació d’aquestes característiques. «Està molt bé la filosofia, però al final no es veuen resultats efectius que hagin revertit sobre la ciutat», ha apuntat el portaveu del partit, David Parada.

Recomanacions personalitzades