L’institut Camps Blancs guanya un premi d’innovació comarcal

L’institut Camps Blancs ha guanyat un concurs d’idees a l’Innolab Startup Event, un projecte d’Innobaix que ha implicat a diversos centres de la comarca per resoldre problemes quotidians entre estudiants, empreses i ajuntaments. Els alumnes plantegen un carnet per punts pels que no recullen els excrements dels gossos.

Els alumnes de l'institut Camps Blancs responsables del projecte han visitat l'Ajuntament // Ajuntament de Sant Boi

Els alumnes de l’institut Camps Blancs responsables del projecte han visitat l’Ajuntament // Ajuntament de Sant Boi

Què fem amb les caques de gos? Aquest va ser el repte que es van marcar els estudiants de primer de batxillerat de l’institut Camps Blancs de Sant Boi participants a l’Innolab Startup Event. En el projecte s’implicaven instituts, empreses i ajuntaments del Baix Llobregat treballant de manera conjunta amb l’objectiu de promoure el talent creatiu i la innovació entre l’alumnat del Baix Llobregat.

L’Innolab Startup Event, organitzat per l’agència d’innovació comarcal Innobaix, va reunir els millors projectes de cada centre al Citilab de Cornellà. En el cas de Camps Blancs l’escollit per representar-los va ser un projecte titulat Citydog, un carnet per punts dirigit a propietaris de gossos per tal de promoure el civisme i donar resposta a la pregunta de què fem amb les caques de gos. El sistema ideat pels estudiants santboians cerca la complicitat de les persones propietàries dels animals mitjançant la implantació d’un carnet per punts que premia la seva col·laboració en el procés de recollida dels excrements.

Un seguit d’activitats organitzades i la presència d’experts a l’esdeveniment va ajudar als alumnes a perfeccionar i desenvolupar les seves idees. Al Citilab, els joves van treballar sobre el model de negoci del seu projecte, van dissenyar el servei i finalment van realitzar un pla d’empresa i una presentació a diverses empreses i membres del jurat. A més de l’institut Camps Blancs de Sant Boi, van participar l’Illa dels Banyols i el Ribera Baix del Prat de Llobregat, l’institut Calamot de Gavà, el Sales de Viladecans, l’Esteve Tarrades de Cornellà i el Sant Just del propi Sant Just Desvern. Pel que fa a les empreses participants hi havia Bayer, Hesperia Hoteles, J. Juan, Ernesto Ventós, l’hospital Sant Joan de Déu i l’associació Gavà Futur.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha rebut els alumnes participants per reconèixer la seva tasca innovadora i s’ha compromès a traslladar la seva proposta al Pla de Neteja de Sant Boi, que en les últimes setmanes ha engegat un pla de millora de la neteja i l’espai públic a la ciutat i que, més enllà d’una neteja més intensiva amb nous vehicles i més personal, ha comportat un augment de les sancions per no recollir els excrements dels gossos.

Recomanacions personalitzades