L’Ajuntament redueix el preu de la zona blava

Baixa el preu de la zona blava arreu de la ciutat amb l’objectiu de «dinamitzar l’activitat comercial i facilitar els desplaçaments per fer gestions». Les principals rebaixes es produeixen en els períodes curts d’estacionament. La zona blava de l’Ajuntament passa a tenir la primera mitja hora gratuita.

Uns cartells als parquímetres informen de la rebaixa de la zona blava // David Guerrero

Uns cartells als parquímetres informen de la rebaixa de la zona blava // David Guerrero

A dos mesos i mig de les eleccions municipals, la zona blava baixa de preu a Sant Boi de Llobregat. L’Ajuntament pren aquesta mesura per tal de «dinamitzar l’activitat comercial i facilitar els desplaçaments per fer gestions», segons ha informat a través d’un comunicat de premsa.

La rebaixa arriba fins al 50% del preu en els períodes curts d’aparcament (fins a 30 minuts). D’aquesta manera, s’afavoreix la «rotació de les places». La mesura s’ha posat en marxa aquest mateix mes de març.

A partir d’ara, els 10 minuts d’aparcament tenen un cost de 5 cèntims. Els 30 minuts costen 40 cèntims, quan abans eren 70, el que significa un 43% de reducció del preu. Una hora passa a costar 0,90 euros quan abans eren 1,20 i les dues hores 1,50 quan abans eren 2,20, el que suposa una rebaixa del 32%. El temps màxim d’estacionament, 160 minuts, han passat a tenir el preu de 2,15 quan fins ara era de 2,85.

Beneficis pels residents

Les persones residents amb la corresponent identificació tindran una reducció del preu del 50% de les tarifes que ja gaudien anteriorment. La primera i última hora d’estacionament durant l’horari de zona blava continuen sent gratuïtes per a aquestes persones.

A més, la zona blava situada al lateral de l’Ajuntament, que fins fa uns mesos era l’espai destinat exclusivament per als regidors, passa a ser gratuïta durant els primers 30 minuts d’estacionament. Convertir-lo en zona blava disponible per a tota la ciutadania amb 13 places d’aparcament va ser una de les primeres mesures preses per l’alcaldessa Lluïsa Moret al accedir al càrrec i ara es passa a oferir la primera mitja hora gratis amb la intenció «d’afavorir els desplaçaments de les persones que hagin de fer gestions» a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic.

Recomanacions personalitzades