L’aparcament de l’Ajuntament ja pot ser utilitzat per tothom

L’aparcament de la Casa de la Vila, reservat fins ara per als regidors municipals, es posa a disposició de la ciutadania. Són 13 places d’aparcament que passen a ser zona blava amb la intenció de que siguin utilitzades per tots aquells que hagin d’anar a fer gestions a l’Ajuntament.

S'ha instal·lat un parquímetre a la plaça de l'Ajuntament pels usuaris de l'aparcament de zona blava // Ajuntament de Sant Boi

S’ha instal·lat un parquímetre a la plaça de l’Ajuntament pels usuaris de l’aparcament de zona blava // Ajuntament de Sant Boi

L’aparcament situat al lateral de la Casa de la Vila deixa de ser un reducte reservat per a polítics. Des d’ara ja pot ser utilitzat per tothom i no només pels representants polítics locals. La mesura vol «facilitar la realització de gestions a l’Ajuntament», segons ha informat el consistori, que vol convertir aquest espai en un aparcament de rotació utilitzat per totes aquelles persones que han de fer alguna gestió a la Casa de la Vila i es desplacen en vehicle privat.

L’aparcament en qüestió consta de 13 places, 11 d’elles en bateria 2 més en línia. Les places s’han convertit en zona blava, com les de la resta de l’entorn, amb una restricció de 160 minuts d’estacionament com a màxim. A més, s’ha instal·lat un parquímetre per treure el tiquet corresponent. Les persones amb discapacitat tenen reservada una plaça gratuïta.

L'aparcament de la plaça de l'Ajuntament abans de ser convertit en zona blava // Street View Google Maps

L’aparcament de la plaça de l’Ajuntament abans de ser convertit en zona blava // Street View Google Maps

L’horari de la zona blava és de dilluns a dissabtes no festius de 9 a 13.30 hores i de 16.30 a 20 hores. Aparcar mitja hora costa 70 cèntims, aparcar una hora i mitja costa 1,70 euros i l’estada màxima de 160 minuts té un cost de 2.85 euros.

Convertir l’aparcament reservat de l’Ajuntament en places obertes a tota la ciutadania és una de les primeres mesures que ha pres la nova alcaldessa, Lluïsa Moret, qui també ha decidit prescindir del cotxe oficial, que tenia un cost de 63.555 euros anuals.

Recomanacions personalitzades