Es posen en marxa uns equips de manteniment de l’espai urbà formats per persones que es trobaven a l’atur

57 persones de Sant Boi que estaven a l’atur han començat a treballar aquest mes de juliol en uns nous plans d’ocupació de sis mesos de durada. Formen nous equips d’intervenció immediata que s’encarreguen de tasques de manteniment de l’espai urbà als barris de la ciutat.

Un dels equips d'intervenció immediata format per persones que es trobaven a l'atur // Ajuntament de Sant Boi

Un dels equips d’intervenció immediata format per persones que es trobaven a l’atur // Ajuntament de Sant Boi

Són equips d’intervenció immediata que s’encarreguen del manteniment de l’espai urbà als barris de Sant Boi. Els formen un total de 57 persones que estaven a l’atur i el seu contracte va a càrrec de l’Ajuntament de Sant Boi, que destina 600.000 euros a contractar aquestes persones aturades durant sis mesos. És una mesura empesa per la nova alcaldessa, Lluïsa Moret, qui té com a objectiu apropar l’acció política i la plasmació de la seva feina a les necessitats reals de la ciutadania.

Concretament, els equips d’intervenció s’ocupen de tasques de manteniment, jardineria, neteja urbana i obres en els carrers i places de Sant Boi, aiixí com als equipaments públics. La intenció és «donar una resposta més àgil a les demandes de la ciutadania en matèria de manteniment urbà», destaquen des de l’Ajuntament.

Els 600.000 euros que es destinen als 57 contractes formen part del milió d’euros que el pressupost municipal del 2014 destina a la promoció de l’ocupació. Els 400.000 restants es destinen a finançar el pla de suport a la contractació de persones aturades, que suposa subvencions de fins al 50% del salari de noves contractacions fetes per empreses, autònoms i entitats de Sant Boi.

Recomanacions personalitzades