L’Ajuntament subvencionarà fins el 50% del sou de noves contractacions

El consistori incentivarà la contractació de persones aturades a través de subvencions que poden arribar al 50% del salari del treballador. S’hi poden acollir empreses, autònoms i entitats. El període per presentar les sol·licituds estarà obert fins el dia 15 de juliol.

Un treballador el magatzem d'una empresa de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

Un treballador el magatzem d’una empresa de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

Subvencionar els sous de les noves contractacions. Aquesta és la manera de fomentar la contractació de persones aturades que l’Ajuntament de Sant Boi ha endegat aquest mes. Concretament, el consistori pot arribar a pagar el 50% dels sous dels nous treballadors. Empreses, comerços, autònoms i entitats poden acollir-se a aquest programa que vol ajudar a combatre «l’exclusió social de persones i famílies de Sant Boi», segons informa l’ajuntament. Hi ha temps fins el 15 de juliol per presentar sol·licituds.

Les subvencions es donaran a partir d’un sistema de puntuació que tindrà en compte la situació de la persona contractada prioritzant les circumstàncies de dificultat com, per exemple, tenir càrregues familiars, no rebre cap prestació per desocupació, formar part d’una família monoparental, nombrosa o amb baix nivells d’ingressos o haver patit una situació de violència masclista.

D’altra banda, les bases d’aquest ajut també contemplen donar preferència a les empreses que proposin unes millors condicions laborals per als treballadors. Es prioritzaran els contractes indefinits i, per poder participar en el programa, s’han d’oferir contractes de més de sis mesos. A més, les subvencions es concediran exclusivament per a jornades laborals de 20 hores setmanals com a mínim.

Aquest programa de suport a la contractació d’aturats està gestionat per l’empresa municipal Coressa. A diferència d’anteriors programes ocupacionals, el finançament estarà sufragat al complet per fons propis de l’Ajuntament de Sant Boi i no serà una iniciativa exclusivament pública ja que estarà concertada amb l’empresa privada i amb la implicació del món empresarial. El pla té un pressupost de 400.000€ i s’espera que ajudi a mitigar la taxa d’atur, situada a Sant Boi en un 17,5%, amb 7.648 veïns sense feina.

Recomanacions personalitzades