Pau Gasol clou la vuitena edició del «Vente Pa’ Ka'» de la Fundació Marianao

El santboià més conegut arreu del món torna a la ciutat com a protagonista de l’acte de cloenda de la vuitena edició del programa d’oci juvenil Vente Pa’ Ká de la Fundació Marianao. Més de 300 persones assisteixen a la cerimònia on han pogut veure al seu ídol.

Pau Gasol, jugador de la NBA, dedica unes paraules d'agraïment a les més de 300 persones que van concentrar per veure'l. // Roberto de la Fuente

Pau Gasol, jugador de la NBA, dedica unes paraules d’agraïment a les més de 300 persones que han anat a veure’l // Roberto de la Fuente

Pau Gasol no visita Sant Boi de manera oficial molt sovint. És per aquest motiu que ningú es volia perdre la cita de dissabte a la nit. L’artífex de portar al jugador de la NBA a la seva ciutat natal ha estat la Fundació Marianao, una de les entitats més reconegudes de la ciutat. Cartells penjats arreu, així com missatges a les xarxes socials, havien creat molta expectació per tornar a tenir al santboià més famós a prop.

Acompanyat tota l’estona per Josep Torrico, director de la Fundació Marianao, Cristina Ribes, directora de la Fundació Gasol, l’alcaldessa Lluïsa Moret i Maria Antonia Barragán, regidora d’Esports, Gasol ha visitat primer el nou local jove del barri, que la Fundació Marianao espera inaugurar en els propers mesos. Situat a la plaça Mercè Rodoreda, és «un espai pensat per que els joves de Marianao dinamitzin el seu barri i tinguin un lloc gestionat per ells mateixos» ha explicat Torrico. El jugador de bàsquet ha rebut als mitjans locals en un ambient relaxat, on ha respost algunes preguntes abans de sortir a escena. «Per mi tornar a casa és sempre un plaer i més si l’acte on em conviden té a veure d’alguna manera amb l’esport», ha explicat Gasol.

«Un programa d’oci inclusiu, comunitari, saludable i alternatiu», així definia l’alcaldessa Lluïsa Moret al Vente Pa’ Ká (VPK) en el seu discurs d’agraïment a la Fundació Marianao per portar 8 anys oferint aquest projecte d’oci nocturn alternatiu als joves santboians. L’acte ha consistit en l’entrega dels premis als guanyadors de les lligues esportives jugades entre els mesos de maig i juny.

Gasol ha pujat a l’escenari per entregar les copes als campions del torneig de basquet i el MVP al millor jugador de la lliga. En el moment d’agafar el micròfon, Gasol s’ha mostrat molt agraït de la rebuda i ha animat a «promoure l’esport i uns hàbits d’alimentació saludables entre els vostres amics i familiars». Abans de baixar a signar autògrafs, ha donat el tret de sortida a la Nit sobre rodes, l’activitat nocturna que tancava l’edició d’enguany del VPK amb un recorregut de 10 quilòmetres en bicicleta, patins o patinet pels racons més emblemàtics de Sant Boi

Pau Gasol acompanyat de la regidora d'esports, Maria Antonia Barragán, Josep Torrico, director de la Fundació Marianao, l'alcaldessa Lluïsa Moret  i Cristina Ribes directora de la Fundació Gasol. // Roberto de la Fuente

Pau Gasol acompanyat de la regidora d’esports, Maria Antonia Barragán, Josep Torrico, director de la Fundació Marianao, l’alcaldessa Lluïsa Moret i Cristina Ribes, directora de la Fundació Gasol // Roberto de la Fuente

La Fundació Gasol i la Fundació Marianao inicien una aliança de futur

La Fundació Gasol treballa en la promoció d’hàbits saludables d’alimentació a través de les escoles de Memphis i Los Ángeles, les dues ciutats on juguen actualment els germans Gasol i on ofereixen el bàsquet com a activitat extraescolars per els infants. «Ara fa només un any el Marc i jo vam voler tenir una fundació que s’ocupés de la problemàtica de l’obesitat infantil als Estats Units», comenta el germà gran dels Gasol.

I no va ser casualitat que Gasol participes en un acte de la Fundació Marianao. Com explica Cristina Ribes, directora d’aquesta fundació, han valorat «obrir un línia de treball a Sant Boi». Ribes que comenta que «analitzant la feina que realitzaven les entitats» van detectar que el treball  de la Fundació Marianao és «molt interessant’. Per això, des d’aquesta mateixa setmana, dins del casal d’estiu organitzat per l’entitat santboiana, promocionaran la «formació a nens i famílies en hàbits d’alimentació saludable per lluitar contra l’obesitat infantil també aquí, a la ciutat dels germans Gasol», segons detalla Ribes.

La Fundació Marianao i la Gasol comencen d’aquesta manera a treballar juntes i la col·laboració anirà a més. A l’estiu, la Fundació Gasol col·laborarà en el casal d’estiu de la Fundació Marianao treballant qüestions d’hàbits saludables amb uns 150 nens. «És una alegria especial emprendre aquest treball amb els infants i joves de Sant Boi», va concloure el santboià més conegut arreu del món.

Recomanacions personalitzades