La lectura institucional del manifest de la setmana de la dignitat aplega 40 persones

Poc més d’una quarantena de persones es concentren davant de l’Ajuntament per la lectura del manifest de la Setmana de la Dignitat. Entre els assistents hi havien representants dels partits polítics i d’entitats.

Lectura del manifest de la Setmana de la Dignitat, a la qual Sant Boi s'hi ha sumat juntament amb molts altres municipis catalans. // Maria Roda

Lectura del manifest de la Setmana de la Dignitat, a la qual Sant Boi s’hi ha sumat juntament amb molts altres municipis catalans. // Maria Roda

La lectura del manifest de la Setmana de la Dignitat, feta davant de l’Ajuntament de la ciutat, no ha aconseguit aixecar molta expectació. Al voltant d’unes 40 persones s’han reunit en aquest lloc per tal de participar a l’acte. Entre aquestes hi havia representants dels partits polítics que formen part del govern municipal, PSC i ICV, així com de diverses entitats de la ciutat.

A les vuit del vespre, i després d’una tarda dedicada als més petits amb un espectacle d’animació infantil a càrrec de la companyia Rah-mon Roma, pujaven a l’escenari quatre dones per llegir el manifest de la Setmana de la Dignitat. De manera simultània en molts dels 38 municipis adherits a la campanya, s’escoltava un discurs carregat de missatges dirigits al govern de la Generalitat, a qui se li ha exigit  que aprovi «sense més dilacions» el projecte de llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

Les encarregades de posar veu a les reclamacions d’aquesta iniciativa han recordat l’últim informe de Unicef sobre la pobresa infantil a Espanya on les dades dibuixaven un desolador panorama actual amb 2,3 milions de nens vivint sota el llindar de la pobresa. Una de les idees principals que s’ha destacat en el manifest és «el dret, que recull l’Estatut d’Autonomia, de tota persona que es trobi en situació de pobresa a accedir a una renda garantida que els asseguri els mínims d’una vida digna».

L’Ajuntament de Sant Boi va aprovar en el ple de febrer de 2013 una moció a favor de la Renda Garantida Ciutadana. I el passat 26 de març, el Parlament de Catalunya va començar a tramitar un projecte de llei sobre aquesta iniciativa, gràcies a les 121.191 persones que van signar aquesta Iniciativa Legislativa Popular, les mocions de suport de 38 ajuntaments, la col·laboració de més de 60 organitzacions i entitats, i gràcies a la dedicació de milers d’activistes en el conjunt de Catalunya.

Recomanacions personalitzades