La 26ena edició del Festival Altaveu incorpora noves modalitats artístiques

La propera edició del festival Altaveu es presenta amb novetats artístiques com l’Spoken Word, poesia cantada, i la dansa urbana. Entre el 5 i el 7 de setembre Sant Boi acull grups musicals de gran nivell, amb Mishima, Jose Domingo i Neil Halstead com a caps de cartell.

Imatge de la roda de premsa feta a l'antiga Fàbrica Damm de Barcelona // Festival Altaveu

Imatge de la roda de premsa feta a l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona // Laura Herrero

Sant Boi es torna a preparar pel festival de música Altaveu, consolidat gràcies als seus 25 anys d’història. Enguany, per la 26ena edició, ofereix dues noves modalitats artístiques. En primer terme, el projecte «Spoken Word» que uneix la música i altres llenguatges artístics amb la poesia recitada. Aquesta secció estarà encapçalada pel santboià Cysko Muñoz i Núria Nia.

L’altra novetat va dirigida cap al ball. L’entitat de Cultura F, amb la col·laboració de les acadèmies de dansa de la ciutat, organitzaran activitats de dansa urbana.

A més, i com és habitual, l’Altaveu aposta per la música internacional amb la presència d’artistes com l’anglès Neil Halstead, Laetitia Sadier, Myle Sankos o Jacco Garner. També es posarà èmfasi en el panorama musical català amb grups reconeguts com Mishima, que arribarà a Sant Boi després d’una intensa gira estiuenca presentant el seu darrer disc «L’ànsia que cura». També hi seran noms com Joana Serrat, Jose Domingo o «Big Eril». En definitiva, del 5 al 7 de setembre la música serà la protagonista amb els tres escenaris habituals: Cal Ninyo, els jardins de l’Ateneu Santboià i la plaça de l’Ajuntament. En aquests últims els concerts seran gratuïts.

Grups consolidats però també emergents

Cartell AltaveuEls grups finalistes del concurs previ Altaveu Frontera també tindran el seu lloc en el festival. Per aquesta secció han passat desconeguts en el seu moment com Sidonie, Love of Lesbian, Maika Makovski i Manos de Topo. Albert Puig, director artístic d’aquest festival, ha destacat la importància «del recolzament als grups emergents», durant la presentació realitzada a l’antiga Fàbrica Damm, on han assistit la regidora de Cultura, Montserrat Mirabent i l’alcaldessa, Lluïsa Moret. 

Mirabent ha ressaltat la importància de fer de «graner de la música catalana» com una «aposta important de futur». En aquest sentit, l’alcaldessa Lluïsa Moret ha volgut emfatitzar que l’Altaveu suposa «un punt de referència a nivell de país» i «una projecció fora i dins de la ciutat». Segons l’alcaldessa no només ha de ser un festival per atraure gent de fora sinó que la seva intenció és que els santboians «també tinguin el seu espai». Així serà amb les dues noves iniciatives artístiques.

Recomanacions personalitzades