Sant Boi s’adhereix a la «Setmana de la Dignitat»

Diverses activitats culturals, infantils i solidàries faran visible a Sant Boi la «Setmana de la Dignitat», una iniciativa impulsada per entitats i organitzacions socials. L’Ajuntament ha mostrat el seu suport a la reivindicació social amb el suport de tots els partits excepte CiU.

setmana dignitatLa «Setmana de la Dignitat» és una iniciativa impulsada per un conjunt d’entitats i organitzacions socials, sindicals i polítiques sota el lema «Rescatem les persones; per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat». Entre les reivindicacions que es volen fer visibles entre el 23 i el 28 de juny arreu de Catalunya es troba la demanda d’una renda garantida de ciutadania, que suposaria la garantia de que cap ciutadà es trobi per sota del llindar de pobresa i tingui els mínims per a una vida digna amb 664 euros mensuals per a cada persona sense ingressos. La renda garantida segueix pendent de tràmit parlamentari després d’haver aconseguit el suport de més de 120.000 persones a través d’una Iniciativa Legislativa Popular.

Durant tota la setmana es duran a terme diverses iniciatives de sensibilització i mobilització ciutadanes. A Sant Boi, l’acte principal serà el dijous 26 de juny a les 8 del vespre a la plaça de l’Ajuntament. Allà s’ha convocat una concentració en la qual es llegirà el manifest de la «Setmana de la Dignitat», una acció que es farà de manera simultània davant tots els ajuntaments adherits a la campanya. Abans d’això hi haurà un espectacle d’animació infantil amb cançons i danses populars de diverses cultures del món a càrrec de la companyia Rah-mon Roma. Dijous al matí, els nens dels casals d’estiu municipals faran dos murals que es col·locaran a la tarda a la façana de l’Ajuntament i seran visibles durant la concentració.

A banda de l’acte central, divendres a les 13 hores s’oferirà a Can Massallera la conferència «La feminització de la pobresa: el gènere com a factor d’exclusió social», a càrrec de Cristina Sánchez Miret, doctora en Ciències Polítiques i Sociologia i professora de la Universitat de Girona. L’acte incidirà en el fenomen de la feminització de la pobresa, les seves causes i les seves conseqüències. Per últim, dissabte 28, Aliments Solidaris ha organitzat una campanya extraordinària de recollida d’aliments bàsics a les portes dels supermercats de Sant Boi.

Suport de l’Ajuntament

El ple municipal de l’Ajuntament de Sant Boi va aprovar la setmana passada l’adhesió a la «Setmana de la Dignitat» amb el suport de tots els grups municipals excepte CiU, que es va abstenir. Per mostrar el seu suport, l’Ajuntament ha informat de que penjarà al balcó una pancarta o banderola on s’anunciï la «Setmana de la Dignitat» i els lemes que l’acompanyen.

Recomanacions personalitzades