Sant Boi renova la flota d’autobusos amb 7 nous vehicles

Presentats els nous vehicles que s’incorporaran a la flota d’autobusos metropolitans per renovar els que donen servei a les línies SB1, L74 i L75 de la ciutat. Es tracta d’una operació de renovació a nivell metropolità que tot just acaba de començar i que es completarà en els propers mesos.

Representants de l'Ajutament de Sant Boi, l'Àrea Metropolitana i la companyia d'autobusos en la presentació de les noves unitats // Àrea Metropolitana de Barcelona

Representants de l’Ajutament de Sant Boi, l’Àrea Metropolitana i la companyia d’autobusos en la presentació de les noves unitats // Àrea Metropolitana de Barcelona

Sant Boi ja s’ha beneficiat del pla de renovació d’autobusos de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. S’han presentat set nous vehicles que milloraran de manera immediata el servei que es presta a les línies SB1, L74 i L75. La línia SB1, la principal línia urbana de la ciutat, incorporarà ara tres dels nous vehicles i la L74 i la L75, que connecten Sant Boi amb Cornellà, altres dos cadascuna d’elles. L’empresa Oliveras, del grup Baixbus, és qui presta aquests serveis.

Es tracta d’una operació de renovació de la flota d’autobusos que tot just ara acaba de començar. I és que es preveu la incorporació de 14 vehicles nous en total a Sant Boi. A més dels que s’han presentat ara, a la tardor se n’incorporaran tres més per millorar les línies L77 i L78 i, poc després, es presentarà un altre amb motor híbrid Euro6 per a les línies urbanes (SB2 i SB3). Finalment, al gener del 2015 entraran en circulació 3 vehicles híbrids també de motor Euro6 que funcionaran a les línies intermunicipals.

Aquesta operació, que suposa una inversió a Sant Boi de 3,4 milions d’euros, acabarà al gener de 2015 amb la incorporació de tres nous vehicles que també tindran motor híbrid. Aquests motors permeten estalviar al voltant d’un 30% d’emissions i redueixen considerablement la contaminació acústica.

«Aquesta és una operació de gran importància, ja que la mobilitat és un dret de ciutadania que ha de servir, com en aquest cas, per millorar la vida quotidiana de les persones», ha dit l’alcaldessa, Lluïsa Moret, durant la presentació. També ha estat present el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana, Antoni Poveda, qui ha recordat que durant l’any Sant Boi registra «més de 10 milions de desplaçaments de bus metropolità». Els autobusos substituiran els combois que ja han complert la seva vida útil per aquests més respectuosos amb el medi ambient.

Es calcula que els nous vehicles estaran en circulació entre 10 i 12 anys. Per tal que puguin utilitzar-se durant tant de temps estaran sotmesos als plans de manteniment de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquestes renovacions parcials de la flota es realitzen aproximadament cada quatre anys. En el marc del Pla de Renovació de Material Mòbil 2013-2015, a tota l’Area Metropolitana es renoven un total de 107 vehicles, el que suposa aproximadament un 15% de la flota dels serveis de gestió indirecta. D’aquests 107 nous vehicles, 94 seran costejats per l’AMB i 13 per les empreses operadores.

Recomanacions personalitzades