Les taules territorials pel dret a decidir d’arreu de Catalunya es reuneixen a Sant Boi

Els representants de les taules locals i comarcals pel dret a decidir de diversos punts de Catalunya han realitzat a Sant Boi la seva primera trobada de coordinació. El Pacte Nacional pel Dret a Decidir prepara un gran acte amb la participació de les associacions que li donen suport.

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol (en primera fila, al centre), acompanyat dels representants de les taules territorials pel dret a decidir // David Guerrero

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol (en primera fila, al centre), acompanyat dels representants de les taules territorials pel dret a decidir // David Guerrero

La plaça Catalunya de Sant Boi ha estat l’escenari en el que s’han trobat una vintena de representants de les diverses taules pel dret a decidir que s’han constituït arreu de Catalunya. El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha liderat la trobada. Entre els assistents hi havia el president de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, Frederic Prieto, exalcalde de Cornellà pel PSUC. En canvi, han estat baixa d’última hora l’exconseller i exalcalde socialista de Girona, Joaquim Nadal, així com Carme Forcadell, que tampoc ha aparegut a la foto tot i que s’esperava la seva presència a l’acte organitzat a Sant Boi. Qui no ha fallat ha estat la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals.

Aquesta ha estat la primera trobada de coordinació que han celebrat les taules pel dret a decidir constituïdes al llarg del darrer any i mig a nivell local i comarcal. Davant els seus representants s’ha anunciat que s’està preparant un acte multitudinari en el que participin les 2.800 entitats que han mostrat el seu suport públic al que els organitzadors qualifiquen constantment de «dret a decidir» i que no és cap altra cosa que la consulta independentista prevista pel 9 de novembre.

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir considera que cal «visualitzar la importància de les entitats i que els ciutadans sentin que el futur passa per les seves mans» i ha cridat a mobilitzar-se per aquest acte encara sense data, així com de cara a l’11 de setembre i el 9 de novembre. Segons Rigol, a Catalunya «hi ha una gran il·lusió i un sentiment de catalanitat generalitzat» però el cert és que l’acte d’aquesta tarda ha passat sense pena ni glòria, amb la total indiferència d’una ciutadania que gaudia de l’estiuenca tarda a la plaça Catalunya, aliena a les paraules de Joan Rigol. En canvi, l’acte ha generat una gran atenció mediàtica, amb el corresponent desplegament d’unitats mòbils dels mitjans públics catalans.

Recomanacions personalitzades