Una visita virtual recrea les termes romanes de Sant Boi amb tecnologia 3D

Les termes romanes de Sant Boi es poden visitar virtualment gràcies a un nou servei fet amb tecnologia 3D. La visita virtual es pot fer al Museu de Sant Boi i a través d’una pàgina web i una aplicació per telèfons mòbils i tauletes. 

Una part de les termes recreada en 3D // Ajuntament Sant Boi

Una part de les termes recreada en 3D // Ajuntament Sant Boi

Amb tecnologia 3D i amb tot luxe de detalls, així es poden veure les termes romanes de Sant Boi al museu de la ciutat gràcies a un nou servei que s’ha incorporat recentment, la visita virtual, elaborada sota l’assessorament del mateix museu.

La visita virtual, que també es pot fer a través d’una pàgina web i una aplicació per a dispositius mòbils, servirà per millorar «la interpretació patrimonial de l’espai» i farà «més comprensible» com era l’estructura original de les termes i els serveis que hi oferia, així com l’entorn paisatgístic que l’envoltava, segons indiquen des del departament de Cultura de l’Ajuntament.

Amb aquesta iniciativa es podrà donar informació relacionada amb les més recents investigacions sobre la conservació de l’edifici i sobre multitud d’aspectes relacionats amb les termes, sempre mitjançant detalls visuals gràcies a la tecnologia en tres dimensions. Al cap i a la fi, el que es vol és recrear l’experiència que suposava visitar les antigues termes.

Des del consistori també es considera que amb una visita virtual es guanya un recurs pedagògic «molt més amè». Ara tothom podrà imaginar-se de forma verídica com eren realment la domus, els dipòsits d’aigua i tota la tecnologia que utilitzaven els romans en les seves termes de la ciutat.

Recomanacions personalitzades