El científic santboià Manel Esteller aconsegueix un premi «El Llobregat»

Manel Esteller ha aconseguit el premi Caudal Amazónico de la publicació comarcal El Llobregat pel seu important paper en la lluita contra el càncer.

Lluïsa Moret i Manell durant la gala d'entrega // El Llobregat

Lluïsa Moret i Manel Esteller durant la gala d’entrega // El Llobregat

La publicació comarcal El Llobregat ha organitzat per primera vegada els Premis Llobregat amb l’objectiu de reconèixer el paper de diferents personalitats del Baix Llobregat. Un d’aquests premis, el Caudal Amazónico, que reconeix la tasca de professionals únics en la seva disciplina, ha estat pel científic i investigador santboià Manel Esteller.

El director de l’Insititut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) ha «trencat paradigmes gràcies a la investigació de l’epigenètica», segons el jurat de la publicació, i ha estat el mes votat entre tres personalitats després d’una votació popular a través d’Internet.

Esteller ha rebut el premi de mans de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, en una gala celebrada a l’hotel Porta Fira de l’Hospitalet de Llobregat i ha assegurat que «invertir en investigació és la única forma d’avançar que té la humanitat». «Que la crisi no sigui una excusa per retallar en investigació», ha etzibat Esteller. El santboià, d’aquesta manera, ha posat en valor la seva feina i ha criticat la reducció d’aportacions d’algunes administracions.

La Fundació Marianao i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, per la seva banda, van quedar finalistes en la categoria destinada a reconèixer entitats sense ànim de lucre. Jordi Évole, Karra Elejalde, el Parc Agrari del Baix Llobregat, l’Associació Educativa Ítaca, la Fundació Banc dels Aliments i Mercedes Milà han estat els altres guardonats de la primera edició dels guardons comarcals entregats per El Llobregat.

Recomanacions personalitzades