L’Oficina Municipal d’Atenció al Públic implanta un sistema de cita prèvia

L’Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP) de l’Ajuntament de Sant Boi introdueix un seguit de millores per evitar cues i reduir el temps d’espera. S’estableix un sistema de torns i la possibilitat de demanar cita prèvia a través de la pàgina web municipal.

Oficina Municipal d'Atenció al Públic de l'Ajuntament de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

Oficina Municipal d’Atenció al Públic de l’Ajuntament de Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

Des del dilluns 26 de gener, les persones usuàries de l‘Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP) de l’Ajuntament de Sant Boi poden sol·licitar cita prèvia per ser ateses, evitant les llargues cues que a vegades es formen a l’espai on es realitzen gestions i tràmits amb el consistori. La cita prèvia es pot sol·licitar mitjançant el web municipal i també de forma presencial al mateix Ajuntament. Qui disposi de cita prèvia serà atès de forma immediata el dia i l’hora que tingui reservada a l’OMAP.

A més de la cita prèvia, a finals de mes es faran un seguit d’obres a la planta baixa de l’Ajuntament per introduir algunes millores que ajudin a evitar cues i reduir el temps d’espera. Un sistema de torns començarà a funcionar a primers de febrer. Els torns es visualitzaran en unes pantalles de vídeo en què apareixerà el nombre de taula en la qual seran atesos.

A la vegada, s’habilitarà un espai per a l’atenció directa a les persones usuàries de l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic amb la finalitat de distribuir de forma adequada les visites mitjançant un sistema de torns. A la recepció hi haurà dues persones per atendre al públic i distribuir els torns. A més, en la part esquerra de la planta baixa hi haurà una sala per que les persones que ja disposin de torn esperin a ser ateses. «L’objectiu de la mesura és guanyar comoditat i reduir el temps d’espera», apunten des de l’Ajuntament.

L’Oficina Municipal d’Atenció al Públic, que va ser posada en marxa fa 18 anys, comptarà després de la reforma amb 11 llocs d’atenció al públic al matí i quatre a la tarda.

Recomanacions personalitzades