Sant Boi tindrà un Consell Local d’Infància i Adolescència

L’Ajuntament de Sant Boi crearà el Consell Local d’Infància i Adolescència, un espai de reflexió i debat amb representació transversal d’escoles i entitats que busca la participació dels infants en projectes i accions de la ciutat. Es posarà en marxa al març amb una representació transversal.

Sant Boi va celebrar per commemorar el Dia Internacional dels drets de la Infància una jornada amb tallers, jocs i un espectacle infantil. // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi va celebrar a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer una jornada amb tallers, jocs i un espectacle infantil per commemorar el Dia Internacional dels Drets de la Infància el passat mes de novembre // Ajuntament de Sant Boi

A Catalunya existeixen actualment 38 consells d’infància i 8 municipis estan en procés de constituir el seu. Sant Boi de Llobregat és una de les ciutats que té previst crear aquest espai de participació ciutadana, on els protagonistes seran els infants de la ciutat. Aquesta iniciativa pretén ser una realitat al mes de març. La proposta de la ciutat planteja una representació transversal que aglutini escoles, entitats d’infància i entitats que treballen en el lleure dels més petits.

En declaracions a dSantBoi, Javier López Herranz, regidor d’Infància, adolescència i família, explica que fins la seva posada en marxa «hi ha per davant un procés de treball molt interessant». López Herranz es mostra il·lusionat amb un projecte en el que espera la implicació d’actors molt diversos. «Confio en que entre totes i tots sabrem construir un model de funcionament del Consell per donar a Sant Boi la mirada dels nostres infants i que aquests esdevinguin ciutadans adults, compromesos i implicats amb la seva ciutat i les seves persones».

El Consell Local de la lnfància, vol ser una eina que canalitzi la participació dels infants en la dinàmica municipal i en els projectes i accions de la ciutat que puguin ser del seu interès. El Consell serà l’òrgan que possibiliti la presència activa dels infants en la comunitat, recollint i debatent les seves opinions, i posant en pràctica les seves propostes i idees sobre com els agradaria que fos la ciutat on viuen. López Herranz, últim regidor en incorporar-se al consistori, afirma que l’objectiu final del Consell dels Infants, és «crear una nova estructura estable que possibiliti i fomenti la participació dels infants per tal que puguin decidir col·lectivament sobre aspectes de la ciutat que els afecten».

Un dels reptes que queden fins la seva posada en marxa és garantir una àmplia representativitat social, procurant una proporcionalitat de gènere i d’edats, vetllant també per la representació d’aquells col·lectius més vulnerables.

Recomanacions personalitzades